ŠOK TVRDNJA ITALIJANSKOG DNEVNOG LISTA: SAD i IZRAEL hoće da uvuku IRAN u RAT! Traže POVOD!
Ilustracija, Foto: EPA/ AZERBAIJAN ARMENIA NAGORNO KARABAKH CONFLICT

napeto

ŠOK TVRDNJA ITALIJANSKOG DNEVNOG LISTA: SAD i IZRAEL hoće da uvuku IRAN u RAT! Traže POVOD!

Napetost u regionu Zaliva je porasla jer je ovih dana prva godišnjica ubistva iranskog generala Sulejmanija koji je ubijen uz pomoć američkih dronova

Objavljeno:

Italijanski dnevni list leve orijentacije Il Manifesto piše, u opširnom članku, da Sjedinjene Amerčke Države i Izrael pokušavaju da uvuku Iran u rat i da za to traže neki povod.

List navodi da su već nekoliko dana američke vojne baze u blizini Persijskog zaliva u stanju uzbune, da je u zoni američka nuklearna podmornica Džordžija", i da su proteklih dana američki bombarderi B52, nadletali područje u misiji upozorenja.

Prema pisanju lista, ne zna sa sigurnošću gde se nalazi izraelska podmornca Delfin opremljena nuklearnim bombama, koja je prošli mesec prošla kroz Suecki kanal, ali tvrdi list, nema dileme da je u zoni Persijskog zaliva.

Napetost u regionu Zaliva je porasla jer je ovih dana prva godišnjica ubistva iranskog generala Sulejmanija koji je ubijen uz pomoć američkih dronova. Iran je, podseća list, obećao odmazdu.

Iranski ministar za inostrane poslove optužio je SAD i Izrael da traže razlog za početak rata proitv Irana i upozorava da podaci tajnih službi upućuju da izraelski agenti rade na stvaranju povoda za američki napad na Iran, piše italijanski list Il Manifesto.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.