SENZACIONALNA TVRDNJA KINESKOG MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA O POREKLU KORONAVIRUSA: Ovog puta je otkrio SVE!
Vang Ji, Foto: Profimedia

NIJE NASTAO U KINI?

SENZACIONALNA TVRDNJA KINESKOG MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA O POREKLU KORONAVIRUSA: Ovog puta je otkrio SVE!

Prvi slučajevi su čak iz marta 2019?

Objavljeno:

Istraživanja pokazuju da je pandemija koronavirusa verovatno rezultat širenja virusa iz nekoliko zasebnih žarišta, na mnogim mestima širom sveta, rekao je ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji, rekavši da će se Kina odupreti svakom pokušaju stigmatizacije.

- Trkali smo se s vremenom i bili smo prva država koja je prijavila svetu slučajeve koronavirusa - rekao je Vang u intervjuu za kineske medije. On je rekao da Kinu ne mogu da krive za izbijanje pandemije.

Prvi klaster slučajeva Covid-19 je prijavljen u kineskom gradu Vuhanu 31. decembra 2019. godine, a tokom 2020. godine on je zarazio oko 85 miliona ljudi i ubio skoro 2 miliona.

Uprkos činjenici da je tačno poreklo koronavirusa još uvek nejasno, odlazeći predsednik SAD Donald Tramp je redovno optuživao Kinu za pandemiju, nazivajući Covid-19 "kineskim virusom", i optužujući Peking za prikrivanje činjenica u vezi sa zarazom. Bilo je tu i optužbi da je virus napravljen u laboratoriji u Vuhanu, pa da je nekako pobegao naučnicima ili čak da je namerno pušten među ljude.

- Mi smo na frontu borbe protiv menjanja javnog mnenja. Suprotstavljeni smo politizaciji pandemije - rekao je Vang i poručio da se Kina zalaže za objektivno informisanje o pandemiji.

Inače, rezultati nekoliko međunarodnih istraživanja pokazuju da je virus već bio prisutan u drugim zemljama u trenutku kad je Kina objavila njegovo postojanje u Vuhanu.

Pre mesec dana, istraživanje banki krvi u Americi pokazalo je da je koronavirus bio prisutan u SAD nedeljama pre 31. decembra 2019. godine.

Slične studije su pokazale da je novi koronavirus bio prisutan u Francuskoj i Italiji u decembru i septembru 2019.

Testovi vode koji su rađeni u Španiji pokazali su prisustvo koronavirusa čak u martu 2019. godine - 9 meseci pre početka pandemije.

Kineski zvaničnici su i ranije tvrdili da je virus nekako došao do Vuhana, verovatno preko smrznutih morskih proizvoda, a sumnjali su i na učesnike Svetskih vojnih igara, održanih u tom gradu u oktobru 2019. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.