PALO VIŠE OD 1.000 KAZNI ZA KORONA ŽURKE! Uprkos policijskom času mladi su se masovno okupljali
Ilustracija, Foto: ap

akcija policije U FRANCUSKOJ

PALO VIŠE OD 1.000 KAZNI ZA KORONA ŽURKE! Uprkos policijskom času mladi su se masovno okupljali

Lokalne vlasti su saopštile da je bilo oko 2.500 mladih na žurki, koji su dolazili iz raznih delova zemlje

Objavljeno:

Pet osoba je uhapšeno i više od 1.000 ljudi novčano kažnjeno zbog toga što su učestvovali na ilegalnoj žurki u unutrašnjosti Francuske, koja se završila u subotu, saopštile su lokalne vlasti.

Više od 2.500 partijaša su prisustvovali ilegalnoj zabavi u regiji Bretanja u Francuskoj, uprkos restriktivnim merama koje je uvela vlada i policijskom času, preneo je CNN.

Oko 1.600 kazni je napisano u subotu odmah nakon žurke, koja je započela u četvrtak, otkrio je ministar unutrašnjihih poslova Žeral Darmanen putem Tvitera.

Za potrebe žurke su korišćeni kamioni, veliki zvučnici i generatori za struju, koje su žandarmi zaplenili i rekli da će "nastaviti sa istragom i proverama tako da se ovakav ilegalan događaj žestoko kazni." Nisu sve kazne napisane zbog kršenja restriktivnih mera, u mestu Il-e-Vilan 800 je bilo zbog nepoštovanja mera zbog kovida-19, a 400 iz drugih razloga, rekao je Emanuel Bertje, načelnik tog okruga.

Oko 20 vozila, uključujući kamione, koji su nosili zvučnike i miksete, su uspeli da zaobiđu policijski blok.

"Postoji zvanična, sudska istraga koja će nam omogućiti da identifikujemo počinioce i uhapsimo ih", rekao je policijski general Pjer Sovergranj.

Kada je policija došla da okonča žurku suočila se sa nasilnim odgovorom, pa je jedno vozilo zapaljeno, ostala su oštećena, a pripadnici zakona su zasuti flašama u kamenjem, ima i lakše povređenih.

Lokalne vlasti su saopštile da je bilo oko 2.500 mladih na žurki, koji su dolazili iz raznih delova Francuske i inostranstva, uprkos policijskom času od 20.00 do 6.00.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.