U OVOJ ZEMLJI NAJVIŠE VAKCINISANIH DO SAD: 100.000 građana primilo vakcinu u JEDNOM danu!
Vakcina, Foto: EPA-EFE/RDIF HANDOUT

nerealna brzina

U OVOJ ZEMLJI NAJVIŠE VAKCINISANIH DO SAD: 100.000 građana primilo vakcinu u JEDNOM danu!

Do sada je ukupno vakcinisano 379.000 ljudi, a ministar zdravlja Juli Edelštajn je pohvalio zdravstvene radnike i sve one koji su zaduženi za vakcinisanje, te javnost što se odazvala kampanji

Objavljeno:

Gotovo 100.000 Izraelaca vakcinisano je za dan, što je novi dnevni rekord otkako je 20. decembra počela vakcinacija protiv korona virusa u toj zemlji, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Izraela.

Do sada je ukupno vakcinisano 379.000 ljudi, a ministar zdravlja Juli Edelštajn je pohvalio zdravstvene radnike i sve one koji su zaduženi za vakcinisanje, te javnost što se odazvala kampanji.

Edelštajn je najavio da će vakcinisanje biti ubrzano i Izrael je sada prvi u svetu po broju vakcinisanih po glavi stanovnika, neznatno ispred Bahreina ali mnogo u odnosu na druge zemlje u svetu.

U nedelju je vakcinisano skoro 100.000 ljudi, a zabeleženo je gotovo 3.500 novih slučajeva zaraze i još 784 jutros, tako da je broj aktivnih slučajeva porastao na skoro 35.600, a broj preminulih na 3.226, dok je stopa pozitivnosti 4,9 odsto, najviša od oktobra.

Cilj Izraela je da se na dan vakciniše 150.000 ljudi, a premijer Benjamin Netanjahu je u subotu rekao da se nada da će više od dva miliona Izraelaca biti vakcinisano do kraja januara, navode izraelski mediji.

U međuvremenu su počele da važe treće restrikcije širom Izraela. Uvedene su na dve nedelje sa mogućnošću produženja zbog naglog rasta broja zaraženih.

U jevrejskoj državi se najpre vakcinišu zdravstveni radnici, ljudi stariji od 60 godina i oni koji su pod rizikom.

Unija izraelskih nastavnika je za danas najavila štrajk zbog toga što oni nisu na listi prioritetnih za vakcinaciju iako škole rade.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.