OLUJA BELA HARA FRANCUSKOM I BRITANIJOM: Domovi bez struje u Francuskoj, u Britaniji evakuacija građana!
Oluja, ilustracija, Foto: Beta/Admir Buljubašić

vremenske nepogode

OLUJA BELA HARA FRANCUSKOM I BRITANIJOM: Domovi bez struje u Francuskoj, u Britaniji evakuacija građana!

Prema navodima distributera električne energije Enedis na Tviteru, više od 6.000 domova ostalo je bez struje u Normandiji i oko 4.000 u Bretanji, prenosi Rojters

Objavljeno:

Hiljade domova na severozapadu Francuske ostalo je danas bez struje, kada je oluja "Bela" pogodila tu oblast, sa vetrovima jačine od 120 kilometara na čas.

Prema navodima distributera električne energije Enedis na Tviteru, više od 6.000 domova ostalo je bez struje u Normandiji i oko 4.000 u Bretanji, prenosi Rojters, piše Tanjug.

Velika Britanija

Oluja Bela pogodila je u subotu i Veliku Britaniju, donevši obilne padavine i nalete vetra do 112 kilometara na čas, zbog čega su u nekim delovima zemlje izdata upozorenja na nevreme i naredbe o evakuaciji građana, prenose britanski mediji.

Engleska je imala 78 upozorenja na poplave i 99 oglašenih uzbuna, Vels dva upozorenja na poplave i pet uzbuna, a Škotska sedam upozorenja i 13 uzbuna.

Vlasti su ranije zbog približavanja oluje izdale naredbu o evakuaciji više od 1.300 građana koji žive u jugoistočnom delu Engleske.

U Bedfordširu je dan pre Božića izdata naredba o evakuaciji građana zbog vodostaja reke Grejt Uz.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.