ČITAV KOMPLEKS ODLETEO U VAZDUH, SAMO JE PUKLO! Islamska država raznela gasovod u Egiptu! (VIDEO)
Foto: Youtubescreen

haos!

ČITAV KOMPLEKS ODLETEO U VAZDUH, SAMO JE PUKLO! Islamska država raznela gasovod u Egiptu! (VIDEO)

Čini se da uticaj ISIS-a na Sinajskom poluostrvu ponovo raste

Objavljeno:

Islamska država je 25. decembra preuzela odgovornost za napad na drugi gasovod na Sinajskom poluostrvu u istočnom Egiptu.

Napad koji se dogodio dan ranije, bio je usmeren na magistralni cevovod koji gorivom puni grad Ariš na severnom Sinaju. Stanovnici grada su na društvenim mrežama delili video zapise koji prikazuju veliki plamen koji se diže iz cevovoda.

U izjavi koju je objavila novinska agencija "Amak", ISIS je rekao da su njegove ćelije digle u vazduh glavni gasovod Ariša, koristeći nekoliko improvizovanih eksplozivnih naprava.

Guverner Severnog Sinaja Mohamed Abdel-Fadil Šuša, rekao je da napad nije uticao na snabdevanje gasom Ariša, njegove industrijske zone ili obližnje elektrane. Veliki požar brzo su ugasili vatrogasci i radnici egipatske kompanije za prirodni gas.

Prema Šuši, egipatske snage bezbednosti pokrenule su istragu o napadu i sada češljaju okolinu cevovoda.

Ovo nije prvi takav napad ISIS-ovih ćelija. Teroristi su 19. novembra digli u vazduh gasovod al-Ariš-al-Kantara na Severnom Sinaju.

Čini se da uticaj ISIS-a na Sinajskom poluostrvu ponovo raste. Teroristička grupa izvodi veće, odvažnije napade, uprkos ogromnim naporima egipatskih vladinih snaga.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SothFront)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.