GRAĐANI MALIJA ŠOKIRANI: Preminuo je on, imao je KORONU!
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ JUSTIN LANE

korona je presudila

GRAĐANI MALIJA ŠOKIRANI: Preminuo je on, imao je KORONU!

"Lekari su učinili sve da ga sačuvaju u životu, ali to je put Božje volje", rekao je

Objavljeno:

Glavni lider opozicije u Maliju Sumajla Sise (Soumaila Cisse), koga su džihadisti pre šest meseci držali kao taoca i smatran je glavnim kandidatom na izborima 2022. godine, umro je u Parizu, saopštila je danas njegova porodica. Sise (71) je bio zaražen kovidom-19, rekao je njegov najstariji sin za Asošiejted pres.

"Lekari su učinili sve da ga sačuvaju u životu, ali to je put Božje volje", rekao je.

Vest o smrti glavnog opozicionog lidera donosi novu neizvesnost za Mali. Sise je bio drugoplasirani na protekla tri predsednička izbora i mnogi su mislili da ima najveće šanse da konačno pobedi 2022. godine.

Džihadisti su ga oteli u martu tokom kampanje za parlamentarne izbore u rodnom gradu Niafunke na severu Malija. Otela ga je grupa povezana sa Al-Kaidom.

Usred pritiska javnosti, malijska vlada je u oktobru izdejstvovala njegovo oslobađanje, zajedno sa francuskim i italijanskim taocima, u zamenu za puštanje oko 200 džihadista iz zatvora u Maliju.

Privremeni predsednik Malija Sem Ba N'Dau izrazio je danas saučešće Siseovoj porodici i pristalicama, rekavši da su milioni građana Malija "u šoku" zbog te vesti.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.