TRAMP POKAZAO KOLIKO JE USTVARI EMOTIVAN KADA JE GRENEL U PITANJU: Najviše se trudio!
Grenel, Foto: printscreen

zaslužio je

TRAMP POKAZAO KOLIKO JE USTVARI EMOTIVAN KADA JE GRENEL U PITANJU: Najviše se trudio!

Tramp odlikovao Grenela zbog sporazuma BG i PR

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp odlikovao je specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela Medaljom za nacionalnu bezbednost za, kako se navodi, izuzetan doprinos koji je omogućio popisivanje istorijskog sporazuma o ekonomskim odnosima između dve strane.

U obrazloženju koje je objavio Grenel na svom nalogu na Instagramu, uz fotografije sa ceremonije odlikovanja, navodi se da je ovaj sporazum značajan korak ka izgradnji mirnije, sigurnije i prosperitetnije Evrope i da predstavlja najznačajniji diplomatski korak ka krajnjem cilju za više od 25 godina.

"Doprinos ambasadora Grenela u postizanju ovog istorijskog diplomatskog napretka u Srbiji i na Kosovu dovešće do svetlije budućnosti miliona ljudi", dodaje se u obrazloženju.

Podseća se da su sporaumom Beograd i Priština obnovili direktne vazdušne, železničke i putne veze, kao i ključne infrastrukturne projekte potrebne za olakšavanje ekonomskog rasta i blagovremeni prevoz robe i ljudi.

Napominje se da je Grenel jedan od ključnih savetnika Trampa i da se izdvojio kao jedan od najboljih diplomata SAD i stručnjaka za nacionalnu bezbednost.

"Njegovi doprinosi postizanju mira i prosperiteta bili su revolucionarni i oni su zasluga njega samog i Sjedinjenih Američkih Država", dodaje se u tekstu.

Grenel je naveo da je to za njega velika čast, posebno jer dolazi od predsednika Trampa koji je, kako je istakao, koristio diplomatiju da donese mir u svetu.

"On nije započeo nove ratove, doveo je američke vojnike kući, unapredio američku vojsku i još potpisao mirovne sporazume", napomenuo je Grenel na Instagramu.

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.