DANIMA SE BORE SA NAPADIMA: Eksplodirao gasovod na severnom Sinaju, nema žrtava!
Gasovod, Foto: EPA/CLEMENS BILAN

egipat

DANIMA SE BORE SA NAPADIMA: Eksplodirao gasovod na severnom Sinaju, nema žrtava!

Egipat se godinama bori sa pobunjenicima na severnom Sinaju, predvodjene Islamskom državom

Objavljeno:

Na ključnom gasovodu na Sinajskom poluostrvu došlo je do eksplozije, ali nije bilo žrtava, izjavio je danas visoki egipatski zvaničnik.

Guverner severnog dela Sinaja Mohamed Abdel Fadil Susa precizirao je da se eksplozija dogodila kasno sinoć u El Arišu, glavnom gradu te provincije.

On je u saopštenju precizirao da eksplozija neće uticati na snabdevanje rezidencijalnih područja niti industrijske zone u centralnom delu Sinaja.

U toku je istraga kako bi se utvrdio uzrok eksplozije, dodao je guverner.

Medjutim, drugi zvaničnici zaduženi za bezbednosnt i očevici rekli su da je grupa boraca podmetnula eksploziv na gasovod i potom pobegla.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za eksploziju.

Slična eksplozija na gasovodu u tom delu Sinaja dogodila se prošlog meseca, a odgovornost je preuzeo ogranak Islamske države.

Egipat se godinama bori sa pobunjenicima na severnom Sinaju, predvodjene Islamskom državom. Sukobi su intenzivirani 2013. godine, nakon što je vojska svrgnula islamističkog predsedika Mohameda Morsija.

Vlasti su drastično ograničile pristup severnom Sinaju što otežava proveru tvrdnji o sukobima. Islamska država je poslednjih godina u Egiptu izvela niz napada, a mete su bili uglavnom pripadnici bezbednosnih snaga i hrišćanska manjina.

(Espreso.co.rs/beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.