NOVI SOJ NE PRESTAJE DA SE ŠIRI: Zabeležen prvi slučaj i u NEMAČKOJ!
Korona virus, Foto: EPA-EFE/ALBERTO VALDES

zabrinjavajuće

NOVI SOJ NE PRESTAJE DA SE ŠIRI: Zabeležen prvi slučaj i u NEMAČKOJ!

Mutirana varijanta koronavirusa B.1.1.7 prvi put je otkrivena u Velikoj Britaniji

Objavljeno:

Žena kod koje je otkrivena infekcija mutiranom varijantom virusa je 20. decembra u Nemačku avionom doputovala iz Velike Britanije preko Međunarodnog aerodroma u Frankfurtu, saopštio je portparol Zavoda za javno zdravstvo u Štutgartu.

Reč je, kako je rečeno, o prvom zabeleženom slučaju u Nemačkoj i inficirana žena se nalazi u kućnoj izolaciji.

Mutirana varijanta koronavirusa B.1.1.7 prvi put je otkrivena u Velikoj Britaniji.

Inficirana žena je u nedelju prilikom dolaska na aerodrom u Frankfurtu podvrgnuta brzom korona testu, kao i svi ostali putnici na letu sa londonskog Hitrou aerodroma.

Test je bio pozitivan, a nju su članovi porodice prevezli autom do kuće, gde se podvrgla izolaciji. Kako bi se još jednom ustanovila i potvrdila dijagnoza, u ponedeljak je urađen i PCR-test, koji je takođe bio pozitivan, istakao je portparol pokrajinskog Zavoda za javno zdravstvo, prenosi DW.

Uzorci uzetog brisa od inficirane žene poslati su u laboratoriju berlinske bolnice Šarite, gde je, kako se ističe, potvrđeno da je reč o mutiranoj varijanti virusa B.1.1.7.

Inficirana žena je imala blage simptome bolesti. Utvrđeno je i da su u bliskom kontaktu s njom bile još tri osobe, za koje su takođe propisane mere sprovođenja karantina.

Većina zemalja članica EU je, nakon što je postalo poznato postojanje nove mutirane varijante virusa, ograničila putovanja u i iz Velike Britanije s ciljem da spreče širenje infekcija novom i opasnijom vrstom.

U Danskoj su do sada zabeležena 33 slučaja nove varijante virusa, čije postojanje je dokazano i kod inficiranih osoba u Holandiji.

(Espreso.co.rs/srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.