BUKTI VAKCINAŠKI RAT: Zaharova ispalila nove strele!
Rat, Foto: AP / Youtube printscreen

hladni rat

BUKTI VAKCINAŠKI RAT: Zaharova ispalila nove strele!

Medijski rat koji se vodi oko vakcina protiv virusa korona je u toku, a u njemu snaga Rusije leži u istini o njenim dostignućima, izjavila je za ruske medije portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

Objavljeno:

- Nažalost, rat vakcina je već u toku. Ovo je rat u svim sferama jer se dogodila politizacija kovida. Desila se infodemija koja je povezana sa pandemijom. Deo ove jezive stvarnosti su, naravno, rat i vakcine i sve što je povezano sa crnim PR-om o ruskim naporima ili blokiranjem informacija o ruskim dostignućima - rekla je Zaharova.

Ona smatra da je važno da se odgovori na dezinformacije, da se one opovrgnu i daju kontraargumenti.

- Snaga Rusije leži u istini, kao i uvek, istini o našim dostignućima, o onome što radimo - naglasila je Zaharova.

Ona je primetila da je u zapadnoj štampi videla mnogo "glasina, nagađanja, otvorenih gluposti" u vezi sa ruskom vakcinom.

- Kada nisu pronašli ništa za šta bi se uhvatili, smislili su "genijalnu" stvar, rekli su da je Rusija loša jer vodi kampanju dezinformacija na temu zapadnih vakcina. To je apsurd. Rat vakcina je u toku, ali mislim da ovo nije rat naučnika, ovo je rat političara i onih boraca medijskog fronta, sa kojima imamo posla na stranicama uglavnom zapadnog 'mejnstrima'. Oni to emituju i na televizijama - dodala je Zaharova.

Vakcina "Sputnjik Ve" koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina se zasniva na proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

(Espreso.co.rs/Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.