PRETI NAM NOVO KRVOPROLIĆE! Nuklearna sila spremna za RAKETNI NAPAD, Amerikanci samo što nisu UDARILI IZ SVE SNAGE!
Jača mere, Foto: EPA/ AZERBAIJAN ARMENIA NAGORNO KARABAKH CONFLICT

strah

PRETI NAM NOVO KRVOPROLIĆE! Nuklearna sila spremna za RAKETNI NAPAD, Amerikanci samo što nisu UDARILI IZ SVE SNAGE!

IRAN ubrzano raspoređuje dodatne snage protivvazdušne odbrane, uključujući ruske sisteme, u blizini nuklearnih objekata u očekivanju mogućeg raketnog napada SAD, piše kuvajtski list „Kabas“, pozivajući se na iranske izvore

Objavljeno:

Kako se navodi, Iran jača PVO svojih nuklearnih objekata kao mera predostrožnosti u očekivanju bilo kakvih iznenadnih vojnih događaja. Oni se, navodno, mogu desiti u pozadini napetosti između SAD i Irana uoči odlaska predsednika Trampa iz Bele kuće.

Između ostalog, jača se protivvazdušna odbrana nuklearnih objekata u Fordu i Natanzi – ključna iranska postrojenja za obogaćivanje uranijuma, čije zatvaranje traže SAD.

List, pozivajući se na izvore iz Irana, ukazuje da je Korpus čuvara islamske revolucije rasporedio dodatni kompleks „Bavar-373“ u blizini nuklearnog objekta Fordo zajedno sa ruskim sistemima PVO (S-300) radi osiguranja njegove zaštite.

Ukupno, prema podacima Međunarodne agencije za atomsku energiju, na teritoriji Irana se nalazi 17 nuklearnih objekata.

Centralna komanda Oružanih snaga SAD saopštila je u ponedeljak da je nuklearna podmornica „Džordžija“, sa 154 krstareće rakete „Tomahavk“, dometa 1600 kilometara, prošla kroz Ormuski moreuz i uplovila u Persijski zaliv.

Osim toga, prema podacima arapskih izvora, u Persijskom zalivu se nalazi i izraelska podmornica sa krstarećim raketama, dometa najmanje 1500 kilometara.

(Espreso.co.rs/Sputnjik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.