RUSI GOMILAJU TEŠKO NAORUŽANJE, SPREMA SE HAOS: Putin se ne šali, teško ovim nesretnicima što su mu se zamerili!
Samo pristižu, Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

puca se

RUSI GOMILAJU TEŠKO NAORUŽANJE, SPREMA SE HAOS: Putin se ne šali, teško ovim nesretnicima što su mu se zamerili!

Turske snage su prošle nedelje pokrenule kopneni napad na položaje SDF u blizini Ajn Ise

Objavljeno:

Turski borbeni tenkovi su 23. decembra popodne granatirali grad Ajn Isu u severnom delu sirijske Rake. Tenkovi su ispaljivali razarajuće protivtenkovske granate na periferiju grada, verovatno gađajući položaje Sirijskih demokratskih snaga (SDF). Medija centar Rojava podelio je fotografije nekoliko granata koje nisu uspele da eksplodiraju.

Turske snage su prošle nedelje pokrenule kopneni napad na položaje SDF u blizini Ajn Ise. Napad je doživeo potpuni neuspeh. Međutim, postoje izveštaji o pripremi većeg napada. Turske snage pokušavaju da zauzmu Ajn Isu kako bi presekle autoput M-4, kičmu transporta na severoistoku Sirije. Autoput povezuje Hasaku, Raku i Alepo.

Ruska vojna policija, koja ima koordinacioni i operativni centar u Ajn Isi, sada pojačava svoje trupe u gradu i na periferiji. Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, 24. decembra u Ajn Isu je stigao konvoj od najmanje 22 ruska vojna kamiona. Кamioni su nosili logistiku i vojnu opremu.

Rusija navodno vrši pritisak na SDF da Ajn Isu i njenu periferiju preda vladinim snagama kako bi sprečila novi turski napad na grad. Raspoređivanje novih pojačanja može biti znak približavanja takvom dogovoru.

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.