PAPA OPASNO UGROŽEN! Korona u njegovom NAJBLIŽEM okruženju, a on NE NOSI MASKU!
Obeshrabrujuće, Foto: EPA / Giuseppe Lami

dramatično

PAPA OPASNO UGROŽEN! Korona u njegovom NAJBLIŽEM okruženju, a on NE NOSI MASKU!

Dvojica kardinala pozitivni na kovid

Objavljeno: 14:00h

Dvojica kardinala članova garde pape Franje, jedan Poljak i jedan Italijan, dobili su korona virus što je izazvalo nova pitanja o tome zašto papa retko nosi masku.

Poljski kardinal Konrad Krajevski, zadužen za dobrotvorno delovanje pape, testiran je pozitivno na Kovid-19, potvrdio je danas portparol Vatikana Mateo Bruni.

Pedesetsedmogodišnji kardinal koji ima simptome pneumonije je pod nadzorom u bolnici u Rimu, saopšteno je iz Svete stolice gde se utvrđuje sa kim je on bio u kontaktu poslednjih dana.

Nazvan papinim Robinom Hudom, zbog njegovih vrlo vidljivih akcija pomaganja siromašnima i beskućnicima, poljski kardinal vrlo često sreće papu Franju. Drugi kardinal pozitivan na korona virus je 78-ogodišnji Italijan Đuzepe Bertelo, koji ima mesto predsednika državnog guvernorata Vatikana, koji u ime pape ima izvršnu vlast te minijaturne države.

Informaciju o tome da je pozitivan na korona virus je otkrila italijanska štampa, a potvrdio je za Frans presov izvor u Vatikanu. Papini susreti sa visokom zvaničnicima Svete stolice dnevno se saopštavaju, ali papa Franja ima i brojne privatne susrete u svojoj hotelskoj rezidenciji Santa Marta gde živi.

(Espreso.co.rs/Beta-AFP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.