VLADIMIR SPASIO DVA DEČAKA: RAZBIO glavu PEDOFILU, a čeka ga 15 godina ROBIJE!
Vladimir jednostavno nije mogao da ignoriše decu u opasnosti, Foto: Printscreen/facebook

nečuveno

VLADIMIR SPASIO DVA DEČAKA: RAZBIO glavu PEDOFILU, a čeka ga 15 godina ROBIJE!

Automehaničar iz Rusije optužen, nakon što je pomogao otetim dečacima i pretukao osuđivanog pedofila koji je kasnije umro od povreda i smrzotina

Objavljeno: 16:26h

Vladimir Sankin (34) mogao bi da dobije 15 godina iza rešetaka nakon što je optužen za upotrebu nesrazmerne sile nad pedofilom. Sud je takođe naveo da su dečaci već bili oslobođeni pre njegovog dolaska. Sankin i njegove pristalice osporili su ove tvrdnje, a neki su ga proglasili za junaka.

Pored toga, na suđenju su predstavljeni medicinski dokazi da su uzrok smrti bile promrzline, a ne Sankinovi udarci drvenom motkom. Porota je zatražila blagu kaznu za Sankina nakon što je proglašen krivim za ubistvo, i to nakon osam sati većanja.

Lokalni mediji prenose da je Sanknin, kome će kazna biti izrečena sledeće nedelje” poručio: „Imao sam izbor – da prođem pored, ili da spasim decu. Sigurno bi svaki čovek učinio isto na mom mestu“

Pedofil Vladimir Zajcev (54) namamio je dvojicu dečaka, starih 10 i 14 godina u svoj stan u gradu Ufa.

Manijak ih je onda napio i rekao tinejdžeru da se skine go ili će ga ubiti i raskomadati, pišu tamošnji mediji.

Sankin je ispričao da je mlađi dečak pobegao i zatražio pomoć od njega dok je prolazio ulicom. On je onda potrčao u zgradu, oslobodio tinejdžera i, kako kaže, zadržao Zajceva dok je zvao policiju.

U borbi sa Sankinom, Zajcev je pao i udario glavom, a zatim legao na hladno tlo. Preminuo je kasnije u u kolima Hitne pomoći.

Presuda je šokirala njegove pristalice, a slučaj je odjeknuo u javnost, pa je čak podneta peticija od 70.000 potpisa kojom se traži odbacivanje tužbe protiv „heroja“. Čak je i advokata platio jedan od dobročinitelja koji je želeo da pomogne Sankinu. Njegov advokat Šota Gorgadze najavio je žalbu, a takođe poziva pretresnog sudiju da izrekne uslovnu kaznu ili naloži novo suđenje sa blažom optužnicom.

Međutim, krivična istraga je utvrdila da su dečaci već bili oslobođeni do trenutka kada je Sankin stigao, i optužila ga je za upotrebu nesrazmerne sile nad pedofilom.

Porota je jasno stavila do znanja da on zaslužuje blažu kaznu, rekao je Sankinov advokat. „Vladimir se ponašao kao pravi muškarac. Otrčao je do ulaza i sreo pedofila, ugrabivši iz njegovih kandži drugo dete. Izbila je tuča, usled koje je pedofil potom umro. I na kraju je Sankin završio u optuženičkoj klupi“, rekao je.

Advokat je dodao da ceo svet zavisi od ovakvih dela običnih ljudi i naglasio da Sankin jednostavno nije mogao da ignoriše decu u opasnosti.

Sankinova majka Galina i supruga Polina Naumova takođe osporavaju presudu. “Ko zna šta bi se desilo da se samo okrenuo i otišao”, rekla je Naumova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.