JOŠ JEDNA ZEMLJA ZABRANILA LETOVE U VELIKU BRITANIJU: Ceo svet je u STRAHU od novog SOJA KORONAVIRUSA!
Ukida se avionski saobraćaj, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ ANATOLY MALTSEV

neverovatno

JOŠ JEDNA ZEMLJA ZABRANILA LETOVE U VELIKU BRITANIJU: Ceo svet je u STRAHU od novog SOJA KORONAVIRUSA!

Sve više zemalja zatvara granice

Objavljeno:

Kanada će obustaviti letove iz Velike Britanije i priključiti se brojnim zemljama iz Evrope koje su to već uradile, a zabrana je stupila na snagu u 6.00 po srednjeevropskom vremenu i trajaće najmanje 72 sata, preneo je CNN.

Kanadski premijer Žastin Trudo je na Tviteru potvrdio ovu vest, rekavši da je urađeno sve da se zaštite Kanađani širom zemlje od novog soja virusa koji kruži jugoistočnom Engleskom i Londonom.

Javna zdravstvena služba Kanade je saopštila da iako je potrebno još podataka o novom tipu kovida 19, "odluka da se prekinu letovi iz Britanije za komercijalne i privatne letove važiće 72 sata". Kanada je samo jedna od drzava koja je obustavila letove sa Velikom Britanijom zbog novog soja korona virusa otkrivenog u toj zemlji koji se širi 70 odsto brže. Strah od novog soja korone: Širom Evrope "pljušte" zabrane Velikoj Britaniji Otkriće novog soja korona virusa u Velikoj Britaniji i njegovo brzo širenje, uplašilo je brojne zemlje Evrope, koje su već u nedelju preduzele odredjene mere i donele odluke o privremenoj suspenziji aviosaobraćaja sa Ostrvom. Posebnu zabrinutost izazvalo je upozorenje britanskog ministra zdravstva Meta Henkoka da je "novi soj virusa van kontrole", a samo nekoliko sati nakon što je premijer Boris Džonson saopštio da se moraju odložiti božićne kupovine i okupljanja na jugu Engleske zbog pojave novog soja korona virusa koji se veoma brzo širi. Zabranu aviosaobraćaja su uvele Francuska, koja je na 48 sati zaustavila i drumski saobraćaj, Nemačka, Italija, Holandija, Belgija, koja je blokirala železnički saobraćaj, zatim Austrija, Irska, Bugarska, a Hrvatska je proglasila 48-časovnu suspenziju letova.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.