ERDOGANOVE AMBICIJE NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI! Turska se VRAĆA NA BALKAN!
Erdogan, Foto: Zorana Jevtić

ambicije

ERDOGANOVE AMBICIJE NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI! Turska se VRAĆA NA BALKAN!

Radev je na radiju Darik rekao da Erdoganovo obraćanje "priznaje ambicije da učestvuje u političkom životu Bugarske i da je to nedopustivo"

Objavljeno:

Bugarski predsednik Rumen Radev rekao je danas da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ima ambicije da učestvuje u političkom životu Bugarske.

On je to rekao povodom video obraćanja Erdogana na onlajn Nacionalnoj konferenciji Pokreta za prava i slobode (MRF), opozicione stranke sa velikim brojem etničkih Turaka u Bugarskoj.

Radev je na radiju Darik rekao da Erdoganovo obraćanje "priznaje ambicije da učestvuje u političkom životu Bugarske i da je to nedopustivo". Bugarski šef države tvrdio je da je premijer Bojko Borisov, Erdoganov blizak lični prijatelj, kanal tog uticaja, prenosi bugarska agencija BTA.

Po mišljenju Radeva, Erdoganovo obraćanje dovodi u pitanje reputaciju MRF-a kao nacionalno odgovorne političke snage.

"Turska je prijatelj, partner i saveznik i radije ne bih da ovo utiče na naše odnose. Nadam se da se nećemo vratiti na odnose iz marta 2017. godine, kada su se turske vlasti otvoreno umešale u naš izborni proces. nadam se da se Turska neće mešati u ovu predizbornu kampanju“, rekao je bugarski šef države za Darik Radio.

Erdogan je u svom obraćanju govorio o dobrosusedskim odnosima dve zemlje i čestitao kabinetu Bojka Borisova na naporima da se izbori sa zdravstvenom krizom.

Karadaji, koji je ponovo izabran za lidera MRF-a na Nacionalnoj konferenciji prošle subote, rekao je kasnije za Darik Radio da je Erdogan pozvan da se obrati Nacionalnoj konferenciji MRF-a u svojstvu lidera Stranke pravde i razvoja, jedne od četiri najveće turske političke stranke, a ne kao predsednik.

Karadaji veruje da je Radev pogrešno protumačio Erdoganovo obraćanje jer je predsednik Turske, ali kao takav nije pozvan da govori na mrežnoj konferenciji MRF-a.

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.