MEDICINSKA SESTRA PALA U NESVEST ČIM JE PRIMILA VAKCINU protiv KORONE: Svi su gledali kako se MUČI! (VIDEO)
Medicinska sestra posle Fajzer vakcine, Foto: printscreen

program je išao uživo

MEDICINSKA SESTRA PALA U NESVEST ČIM JE PRIMILA VAKCINU protiv KORONE: Svi su gledali kako se MUČI! (VIDEO)

Pokušaj javne promocije vakcinacije u SAD imao je suprotan efekat

Objavljeno:

Medicinska sestra u bolnici u Tenesiju srušila se ubrzo nakon uzimanja doze Fajzerove vakcine protiv koronavirusa, i to u programu uživo. Iako se nekoliko trenutaka kasnije oporavila, nesreća je zadala još jedan udarac kampanji u SAD za promociju vakcine, piše RT.

Glavna sestra bolnice u Čatanugi, Tifani Dover, bila je među prvima koja je u četvrtak primila vakcinu u toj ustanovi. Ali dok je razgovarala sa medijima nekoliko trenutaka nakon što je primila prvu dozu, Dover je prijavila da oseća jaku vrtoglavicu pre nego što se onesvestila pred kamerama.

Srećom, doktor pored nje je uspeo da joj ublaži pad i nakon nekoliko minuta ponovo je stala na noge, objašnjavajući da ovakva reakcija za nju nije neuobičajena.

“Odjednom me je pogodilo, mogla sam da osetim kako se to događa”, rekla je Dover i dodala:

Od ovoga mnogi strepe: Medicinaru POZLILO nakon što je primio VAKCINU, izdato hitno saopštenje

„Osećala sam se malo dezorijentisano, ali sada se osećam dobro i bol u mojoj ruci je nestao. U prošlosti sam imla jako aktivan vagalni odgovor, pa tako ako me zaboli nešto, bilo da je zanoktica, ili udarac u nožni prst jednostavno mogu da se onesvestim“

Drugo medicinsko osoblje ove bolnice izjavilo je da neželjena reakcija nije povezana sa sastojcima vakcine, koju su zajednički razvili Fajzer i nemačka firma Biontek, a koja je odobrena ranije ovog meseca od strane američke Uprave za hranu i lekove.

„To je reakcija koja se može dogoditi vrlo često sa bilo kojom vakcinom ili injekcijom“, rekao je dr Džesi Taker, medicinski direktor u bolnici.

Dok službenici javnog zdravstva širom zemlje rade na jačanju poverenja u novu vakcinu, razvijenu neverovatnom brzinom i ubrzanu putem hitnog odobrenja FDA – incident u Čatanugi nije bio jedini veliki PR-ov promašaj za imunizaciju kompanije Fajzer ove nedelje.

Podsetimo, pr kampanja američkih zdravstvenih vlasti u utorak je naletela na još jednu prepreku kada je objavljen snimak vakcinacije sa očigledno praznim špricem u jednoj bolnici u Teksasu

Iako bolnica tvrdi da je svo osoblje viđeno na snimcima događaja dobilo pune doze vakcine, ne nudeći objašnjenje za vidno prazan špric, saopštili su da je dotična medicinska sestra po drugi put vakcinisana kako bi „uklonili svaku sumnju“ i „ dalje jačala poverenje u proces vakcinacije “. Iz ustanove su dodali da „ponovno vakcinisanje medicinske sestre neće izazvati negativne efekte“.

(Espreso.co.rs/objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.