HAKOVANI SU: Ugroženo američko NUKLEARNO ORUŽJE!
Hakeri/ilustracija, Foto: Profiemedia

strašno

HAKOVANI SU: Ugroženo američko NUKLEARNO ORUŽJE!

Napad na Odeljenje je znak da su hakeri mogli da pristupe mrežama koje pripadaju jezgru američkog preduzeća za nacionalnu bezbednost.

Objavljeno:

Nacionalna uprava za nuklearnu bezbednost SAD, koja je zadužena za američke zalihe nuklearnog oružja, kao i Odeljenje za energetiku bili su meta hakerskih napada.

Odeljenje za energetiku i Nacionalna uprava za nuklearnu bezbednost imaju dokaze da su hakeri pristupili njihovim mrežama u okviru opsežne špijunske akcije koja je pogodila mnoge savezne agencije, rekli su zvaničnici koji su direktno upoznati sa tim slučajem, prenosi Politiko.

Savezni istražitelji poslednjih dana ispituju mreže kako bi utvrdili čemu su hakeri mogli da pristupe i šta da ukradu, a zvaničnici Odeljenja za energetiku još uvek ne znaju da li su napadači mogli nečemu pristupiti, napominjući da je istraga je u toku i oni možda neće znati puni obim štete ''nedeljama''

Napad na Odeljenje je znak da su hakeri mogli da pristupe mrežama koje pripadaju jezgru američkog preduzeća za nacionalnu bezbednost. Veruje se da su hakeri pristupili mrežama saveznih agencija kompromitujući softversku kompaniju „Solar vinds“, koja prodaje proizvode za upravljanje Informacionim tehnologijama stotina klijenata iz vladinog i privatnog sektora.

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.