AMERIČKA NOVINARKA PRATILA PUTINOVOG AGENTA: Kada ju je video, ZAUCAO JOJ JE OVO U FACU! (VIDEO)
Oleg Tajakin, Foto: Printscreen/Twitter

UMEŠANOST FSB

AMERIČKA NOVINARKA PRATILA PUTINOVOG AGENTA: Kada ju je video, ZAUCAO JOJ JE OVO U FACU! (VIDEO)

Novinarka "Si-En-Ena" Klarisa Vard pratila ga je do njegovog doma u blizini Moskve

Objavljeno:

Osumnjičeni ruski agent imenivan u novom izveštaju o umešanosti ruske Federalne službe bezdednosti (FSB) u pokušaj trovanja Alekseja Navaljnog zalupio je vrata novinarki u lice kada je pokušala da mu postavi pitanje o tim tvrdnjama.

Oleg Tajakin jedan je od muškaraca imenovanih u eksplozivnoj istrazi "Belinketa", "Si-En-Ena", "Špigla" i "Insajdera", koja je tvrdi da je tajna jedinica za hemijsko oružje FSB-a tri godine pratila Navaljnog pre nego što je on u avgustu otrovan novičokom u Sibiru.

Tajakin, koji je radio moskovskom sedištu jedinice, takođe je navodno špijunirao Mariju Pevčih, saradnicu Navaljnog koja ga je pratila na kobnom putu u sibirski Tomsk.

Novinarka "Si-En-Ena" Klarisa Vard pratila ga je do njegovog doma u blizini Moskve. Tajakin je na kratko otvorio i ona mu se predstavila na engleskom i ruskom jeziku. Međutim, čin je čio ime Navaljnog zalupio je vrata.

- Mogu li da vam postavim nekoliko pitanja? Da li je vaš tim otrovao Navaljnog?- pitala je Vardova, ne dobivši odgovor.

Кremlj je uvek negirao umešanost u trovanje Navaljnog, a nakon objavljivana šokantnog izveštaja u ruskim državnim medijima vlada muk.

U vodećim mediijima nije bilo pominjanja optužbi da su pripadnici ruske obaveštajne službe izvršili napad na jednog od najvećih kritičara predsednika Vladimira Putina. Tišina je bila toliko upadljiva da su mnogi primitili da čak ni najveći propagandisti Kremlja nisu negirali optužbe.

Putinov portparol Dmitrij Peskov otkazao je svoje redovne sastanke sa novinarima, uz objašnjenje da to čini zbog pripreme za Putinovu godišnju konferenciju koja je održana u danas.

- Propagandisti su toliko zatečeni da ne znaju šta da kažu - zaključio je liberali list "Republika".

Navaljnom koktel umalo došao glave?

Istraga "Belingketa" sugerisala je da je Navaljni otrovan preko koktela koji je naručio u hotelskom baru.

Navaljni je 19. avgusta nešto pre ponoći svratio do bara u hotelu u kojem je odseo u Tomsku. Naručio je "bladi Meri", ali je barmen rekao da nema potrebne sastojke i da umesto toga može da mu napravi koktel "negorni".

- Posle par gutljaja sam ostavio koktel. Imao je najgori ukus koji sam probao u životu - otkrio je Navaljni novinarima nakon što se oporavio.

Nešto kasnije je otišao na spavanje, a sledećeg jutra mu je pozlilo na letu iz Tomska za Moskvu.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.