U BRITANIJI NOVI SOJ KORONE RADI OVO: Naučnici zbunjeni, BRZO SE ŠIRI, A JEDNA STVAR POSTAJE ZABRINJAVAJUĆA!
Nije utvrđeno da li će uticati na delovanje vakcine, Foto: Profimedia

još jedan

U BRITANIJI NOVI SOJ KORONE RADI OVO: Naučnici zbunjeni, BRZO SE ŠIRI, A JEDNA STVAR POSTAJE ZABRINJAVAJUĆA!

Ne zna se ko ga je doneo u Veliku Britaniju

Objavljeno:

Naime, najnoviji soj koronavirusa tzv. VUI – 202012/01, prvi put detektovan u septembru 2020, pokazao se kao najagresivniji u smislu dominacije.

Intrigantno je da se ne zna njegovo poreklo, niti konačan broj varijacija. Ono što je za sada poznato je da, svakako predstavlja najređi oblik do sada, sa svojih 17 varijacija.

Ono što je zabrinjavajuće nije sam sastav njegovog koda, već činjenica da je za kratko vreme infiltriran i da se širi veoma brzo.

Profesor Loman sa Instituta za Miokrobiologiju i Infektivne bolesti, Univerziteta Birmingem, priznaje da se ne zna njegova geolokacija, odnosno da li je "uvezen" poput prve varijante koronavirusa koji potiče iz Španije, a koji je zahvatio čitavu Evropu.

"Pitamo se šta se zapravo dešava, postoji i mogućnost da je potekao sa domaćih prostora u smislu mutacija; problem je što je neminovno da je u pitanju potpuno novi soj."

Inače, britanski naučnici trenutno prate oko 4000 mutiranih koronavirusa, dok najnoviji soj ubedljivo postaje sve agresiviji kada se radi o broju zaraženih.

Međutim, "nije utvrđeno da će ovaj oblik koronavirusa izazvati težu kliničku sliku, a još manje je verovatno da će uticati na efikasnost vakcine", dodaju stručnjaci.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Thesun.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.