KAKAV PREDLOG CRNI TRAMPE: Nećete verovati šta je sada rekao, ovo niko od njega NIJE OČEKIVAO!
Donald Tramp, Foto: Printskrin

Bela kuća

KAKAV PREDLOG CRNI TRAMPE: Nećete verovati šta je sada rekao, ovo niko od njega NIJE OČEKIVAO!

U javnosti su se pojavile informacije da će među prvima vakcinu primiti i osoblje Bele kuće...

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp predložio je da visoki zvaničnici Bele kuće ne budu među prvim prioritetima za vakcinu protiv COVID-19.

U javnosti su se pojavile informacije da će među prvima vakcinu primiti i osoblje Bele kuće, ali je Tramp to na Tviteru negirao i napisao da će oni primiti vakcinu "kasnije, osim ako to nije neophodno".

"Tražio sam da se napravi ta izmena. Ja nisam po rasporedu da primim vakcinu sada, ali se radujem tome u odgovarajućem trenutku. Hvala", stoji u izjavi američkog predsednika, prenosi Rojters.

Agencija je ranije izvestila da će Trampu, potpredsedniku Majku Pensu i drugim najvišim američkim zvaničnicima biti ponuđena prioritetna vakcinacija protiv COVID-19, koja počinje danas, kao deo plana usmerenog na osiguranje kontinuiteta vlade.

Po tom planu najvažnije osoblje Bele kuće i određeni zvaničnici u sve tri grane vlasti trebalo bi da budu vakcinisani u narednih 10 dana.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Uliot saopštio je pre Trampovog tvita da će visoki zvaničnici izvršne vlasti, Kongresa i sudstva dobiti vakcinu u skladu sa protokolom koji ima za cilj da osigura da američka vlada može nastaviti da radi tokom pandemije ili vanredne situacije.

"Američki narod treba da ima poverenja i da prima istu sigurnu i efikasnu vakcinu kao i visoki zvaničnici vlade Sjedinjenih Država po savetu stručnjaka za javno zdravlje i rukovodstva nacionalne bezbednosti", rekao je Uliot u izjavi.

Takođe, još nije poznato da li će novoizabranom predsedniku Bajdenu i članovima njegovog tima biti ponuđena vakcinacija po prioritetu, navodi agencija.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.