KORONA ME JE UNIŠTILA, NISAM ZNALA KAKO SE ZOVEM: Devojka se zarazila u martu, a i dan danas PROŽIVLJAVA HOROR!
Ešli Antonino se zarazila u martu, Foto: Printscreen Youtube

strašan virus

KORONA ME JE UNIŠTILA, NISAM ZNALA KAKO SE ZOVEM: Devojka se zarazila u martu, a i dan danas PROŽIVLJAVA HOROR!

Ešli Antonio pati od različitih komplikacija, kao što su nepodnošljiva glavobolja, stezanje u grudima, osip na koži, hronično oticanje zglobova i ubrzan rad srca. Iako je u početku imala blag oblik bolesti, sada očigledno ima simptome takozvanog "dugotrajnog kovida"

Objavljeno:

Tridesetpetogodišnja žena iz Edmontona (kanadska provincija Alberta) trpi simptome kovida-19 iako je prošlo devet meseci otkako se zarazila korona virusom.

Stručnjaci za javno zdravlje uglavnom se slažu da je kovid-19 kratkotrajna bolest, koja obično prolazi posle dve nedelje, ali postaje sve jasnije da ovo ne važi za sve i da je period od 14 dana zapravo “akutna faza” bolesti.

Ešli Antonio pati od različitih komplikacija, kao što su nepodnošljiva glavobolja, stezanje u grudima, osip na koži, hronično oticanje zglobova i ubrzan rad srca. Iako je u početku imala blag oblik bolesti, sada očigledno ima simptome takozvanog "dugotrajnog kovida".

- Ponekad se dobro osećam, a ponekad se probudim i ne mogu da dišem niti da se pomerim – izjavila je Antonio za CBC.

- Ranije sam bila zdrava ko dren. Nisam imala hronične bolesti. Jednostavno me je strefilo kao grom iz vedra neba i uništilo mi život - kaže ona.

Advokatica je imala simptome koji su je potpuno onesposobili i bila je na bolovanju pet meseci. Nekada je vežbala svaki dan, a sada ne može da se popne uz stepenice, a da ne ostane bez daha, prenosi "Dejli mejl".

Kada se razbolela u martu, mislila je da ima stomačni grip, ali već sledećeg dana nije mogla da ustane iz kreveta. Posle nedelju dana simptomi su prestali, ali već posle dve-tri nedelje usledio je “novi talas”. Tada su počeli bolovi u telu, a srce joj je ubrzano lupalo pri najmanjem naporu, na primer, ustajanju. Dešavalo se da se onesvesti tokom kratke šetnje po kraju.

Imala je teškoće s pamćenjem i koncentracijom, jednom nije mogla da se seti ni kako se zove. Šest nedelja nakon prvih simptoma završila je na urgentnom centru, uverena da je doživela moždani udar.

- Pola sata nisam osećala polovinu lica i celu levu stranu tela - kaže ona i dodaje da je noć pre toga imala napade znojenja.

- Krevet mi je bio potpuno mokar i halucinirala sam.

Kad ne leži, srce joj munjevito lupa.

- Plaši me to što jedva hodam i bojim se da će tegobe dalje napredovati i možda prerasti i hronične - kazala je Ešli.

Od marta je četiri puta ležala u bolnici, gde je podvrgnuta svim mogućim pregledima. Dobila je reumatoidni artritis i otkriven joj je sindrom posturalne ortostatske tahikardije, kontinuiran rast srčane frekvencije nakon ustajanja iz sedećeg ili ležećeg položaja.

Najgore od svega je što ni lekari ne znaju kada i da li će sve ovo ikada prestati.

- Moglo bi da traje dva-tri meseca, još nekoliko godina, a možda i do kraja života - kaže očajna Ešli.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.