KINA POSTIGLA DOGOVOR SA 2 PROIZVOĐAČA VAKCINA: Očekuju milion doza već u JANUARU!
Koronavirus, ilustracija, Foto: EPA/STRINGER

DOBRE VESTI

KINA POSTIGLA DOGOVOR SA 2 PROIZVOĐAČA VAKCINA: Očekuju milion doza već u JANUARU!

Liderka Hongkonga Keri Lam rekla je, kako navodi SCMP, da će vakcina protiv kovida-19 biti besplatna za svih 7,5 miliona stanovnika tog grada...

Objavljeno:

Hongkong je postigao dogovor sa dva proizvođača vakcina protiv kovida-19 o kupovini ukupno 15 miliona doza vakcine, od čega bi milion mogao biti dostupan već u januaru, preneli su danas lokalni mediji.

Liderka Hongkonga Keri Lam rekla je, kako navodi SCMP, da će vakcina protiv kovida-19 biti besplatna za svih 7,5 miliona stanovnika tog grada.

"Građanima Hongkonga biće obezbeđene besplatne vakcine kako bi se život što pre vratio u normalu i kako bismo postepeno mogli da nastavimo prekogranične aktivnosti i poslovanje", kazala je Keri Lam.

Prioritet će imati starije osobe i medicinsko osoblje, dodala je Keri Lam, prenosi portal Hongkongfp.com.

Vlada Hongkonga kupila je 7,5 miliona doza vakcine protiv kovida-19 koju je razvila kineska kompanija "Sinovak Bajotek" (Sinovac Bioteć) i istu količinu od kompanije Fajzer/Bajonteh (Pfizer/BioNTeć).

Hongkong se pre oko mesec dana suočio sa četvrtim talasom virusa kovid-19, zbog čega su hongkonške vlasti nedavno pooštrile mere za sprečavanje širenja virusa.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.