VAŽNO! Fajzerova vakcina na korak do registracije u SAD
Vakcina, ilustracija, Foto: EPA-EFE/RDIF HANDOUT

najnovija saznanja

VAŽNO! Fajzerova vakcina na korak do registracije u SAD

Kako se navodi, naredni korak je da i Savetodavni odbor za prakse imunizacije preporuči upotrebu vakcine, a oni bi trebalo da se sastanu danas, a da obave glasanje u nedelju....

Objavljeno:

Savetodavno telo američke Agencije za hranu i lekove (FDA) preporučio je hitnu registraciju vakcine protiv korona virusa koju proizvode kompanije Fajzer i Biontek.

Sedamnaest članova Savetodavnog odbora za vakcine i slične biološke proizvode izglasao je u četvrtak odluku da se hitno izda dozvola za upotrebu vakcine, prenosi CNN.

Od njih 17 četvoro je glasalo protiv, a jedan je bio uzdržan.

Nekoliko članova Odbora izrazilo je zabrinutost zbog izveštaja o alergijskim reakcijama ljudi koji su u Velikoj Britaniji primili vakcinu.

Ipak, glasanje Savetodavnog odbora ne znači da će vakcina odmah biti odobrena, jer FDA tek treba da odluči da li će prihvatiti preporuku. Predsednik i izvršni direktor medicinskog koledža Mehari Džejms Hildret izjavio je da ima osećaj da su korosti vakcine veće od rizika, iako bi voleo da je u ispitivanje vakcine bilo uključeno više pripadnika manjina.

Komesar FDA Stiven Han izjavio je da ta agencija oseća odgovornost da se što mpre počne sa postupkom razmatranja odobrenja, ali i da obezbede da bilo koja odobrena vakcina zadovoljava stroge standarde.

Kako se navodi, naredni korak je da i Savetodavni odbor za prakse imunizacije preporuči upotrebu vakcine, a oni bi trebalo da se sastanu danas, a da obave glasanje u nedelju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media