ONA JE JEDNA OD NAJMOĆNIJIH ŽENA NA SVETU, I SRPKINJA JE: Nalazi se na 27. mestu na Forsovoj listi! UPOZNAJTE JE
Fibi Novaković, Foto: Profimedia

SVAKA ČAST, FIBI!

ONA JE JEDNA OD NAJMOĆNIJIH ŽENA NA SVETU, I SRPKINJA JE: Nalazi se na 27. mestu na Forsovoj listi! UPOZNAJTE JE

- Udata je, ima troje dece, i ističe da joj je muž veliki oslonac u životu. Kaže da bez njegove podrške mnoge stvari ne bi mogla da uradi

Objavljeno:

Na mestu broj 27, 100 najmoćnijih žena na svetu, prestižne Forbsove liste, nalazi se Fibi Novaković (62).

foto: Profimedia

Amerikanka srpskog porekla, “teška” prema podacima od prošle godine 176 miliona dolara, jedna je od retkih žena na mestu izvršnog direktora u oblasti vojne industrije.

Njen otac, srpski imigrant, u SAD je došao sa samo 50 dolara u džepu. Imao je 17 godina. On je kasnije postao vojni pilot, a glavni je “krivac” što se ona zaposlila u vladi i u odbrambenoj tehnologiji.

U retkim intervjuima koje je davala, jer nije želela da se eksponira, pričala je da su je roditelji vaspitavali da bude skromna i da je najvažnije biti dobra osoba. Udata je, ima troje dece, i ističe da joj je muž veliki oslonac u životu. Kaže da bez njegove podrške mnoge stvari ne bi mogla da uradi.

Za nju je ključ uspešnog života – neumoljiva odlučnost. Ne dozvoliti sebi da vas obeshrabre usputni porazi. Strani mediji je ocenjuju kao izuzetno snažnu osobu. Dospela je na pozicije na koje žene retko dolaze.

Naporno je radila kako bi postigla svoje ciljeve, a uradila je stvari o kojima većina može samo da sanja. Uspeh pripisuje činjenici da je imala viziju da svoje snove pretvori u stvarnost, spremnosti da se potrudi i učini ono što je neophodno za uspeh.

Pre nego što je preuzela poziciju izvršnog direktora “Dženeral dajnemiksa” (General Dynamics) radila je za Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA).

Ovo nije prvi put da se našla na prestižnoj Forbsovoj listi najmoćnijih žena sveta, ali kaže da joj ova vrsta rangiranja ne znači mnogo i da je više zainteresovana za to da stvara rezultat.

Školovala se na više fakulteta, sve dok nije dobila potrebno znanje. Radila je u CIA i u Ministarstvu odbrane od 1997. do 2001. godine, i dok bi za većinu to bilo ostvarenje sna i vrhunac karijere, za nju je bio samo početak.

Zatim prelazi u “Dženeral dajnemiks”, 2001. godine, i nije joj dugo trebalo da zauzme lidersku poziciju. Od 2013. godine je njegov izvršni direktor. I, naravno, njeno liderstvo se ogleda i u zaradi. Samo prošle godine uvećala je kapital kompanije za 20 milijardi dolara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.