AMERIKA NAGLO OTPUŠTA VOJNIKE: Jedna vrlo ŠKATLJIVA STVAR je uzrokovala ovu ODLUKU!
Vojska SAD, Foto: Printscreen / Youtube

Seksualno uznemiravanje

AMERIKA NAGLO OTPUŠTA VOJNIKE: Jedna vrlo ŠKATLJIVA STVAR je uzrokovala ovu ODLUKU!

Fort Hud se suočio sa intenzivnim nadzorom nakon nekoliko nedavnih incidenata, uključujući smrt specijalistkinje Vanese Gijen, koju je u parilu ubio drugi vojnik

Objavljeno:

Američka vojska otpustila je ili suspendovala 14 viših oficira i naredila promenu politike nakon sveobuhvatne nezavisne istrage seksualnog uznemiravanja i nasilja u bazi Fort hud, uključujući ubistvo pripadnice vojske ranije ove godine.

Sekretar Pentagona Rajan Mekarti rekao je na konferenciji za novinare da je nezavisni civilni odbor za reviziju otkrio široko rasprostranjene probleme u drugoj po veličini vojnoj instalaciji, uključujući neuspehe u istraživanju zločina i nepoverenje u prevenciju seksualnih zločina, što je dovelo do okruženja popustljivog za seksualni napad i uznemiravanje.

Mekartni je rekao da su problemi u Fort hudu, uključujući niz ubistava i nestanaka i viši nivo kriminala nego u bilo kojoj drugoj vojnoj instalaciji, "direktno povezani sa neuspehom u vođstvu", piše Glas Amerike.

Fort Hud se suočio sa intenzivnim nadzorom nakon nekoliko nedavnih incidenata, uključujući smrt specijalistkinje Vanese Gijen, koju je u parilu ubio drugi vojnik.

Njeni posmrtni ostaci pronađeni su u junu u plitkoj grobnici.

Među onima koji su razrešeni dužnosti bio je i komandant Fort huda u vreme smrti Gijenove, general-major Skot L. Efland.

Vojska je takođe razrešila vođstvo jedinice Gijenove, pukovnika Ralfa Overlanda i komandujućeg starijeg vodnika Bradleja Knapa iz Trećeg konjičkog puka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.