AMERIČKI REGULATORI POTVRDILI: Vakcina Fajzera  i Bionteka protiv korona virusa snažno štiti od te bolesti!
ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ DAVID CROSLING

pandemija

AMERIČKI REGULATORI POTVRDILI: Vakcina Fajzera i Bionteka protiv korona virusa snažno štiti od te bolesti!

Panel nezavisnih naučnika će detaljno analizirati prvi prolazni izvešta FDA-a pre nego što predloži da li vakcina izgleda dovoljno bezbedna i efikasna za milione Amerikanaca

Objavljeno:

Američki regulatori danas su u svojoj reviziji objavljenoj onlajn potvrdili da vakcina Fajzera i Bionteka protiv korona virusa snažno štiti od te bolesti, u pripremi za zvanično odobrenje te vakcine. Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) objavila je svoju analizu onlajn, dok je preko Atlantika Britanija već odobrila vakcinu i danas počela vakcinaciju svojih najstarijih građana.

Međutim, SAD ocenjuje eksperimentalne vakcine na jedinstven način. U četvrtak će FDA sazvati svojevrstan "naučni sud" koji će raspravljati pred javnosti i uz onlajn prenos, koliko su jaki podaci koji podržavaju te vakcine.

Panel nezavisnih naučnika će detaljno analizirati prvi prolazni izveštaj FDA-a pre nego što predloži da li vakcina izgleda dovoljno bezbedna i efikasna za milione Amerikanaca. FDA koji obično sledi savet odbora treba, kako se očekuje, da objavi svoju odluku u danima posle te revizije.

Ako se dobije zeleno svetlo prvi će se vakcinisati zdravstveni radnici i korisnici domova za stare i nemoćne, prema planovima koje su pripremile američke savezne države.

Američki Fajzer i njegov nemački partner Biontek (BioNTech) ranije su javili da vakcine izgledaju 95 odsto efikasne u sprečavanju korona virusa, na osnovu velike studije koja je još u toku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.