NAJNOVIJE KORONA CIFRE U BELORUSIJI: Potvrđeno je još 1.796 novih slučajeva, preminulo je 8 osoba!
Korona u Belorusiji, Foto: EPA-EFE/JESUS DIGES, Ilustracija

EPIDEMIJA

NAJNOVIJE KORONA CIFRE U BELORUSIJI: Potvrđeno je još 1.796 novih slučajeva, preminulo je 8 osoba!

Najmanje 148.953 ljudi, ili 1,57 odsto stanovništva zemlje, ima pozitivan test na kovid-19, navodi se u izveštaju, prenosi TAS S

Objavljeno:

U Belorusiji je tokom proteklog dana potvrđeno još 1.796 novih slučajeva koronavirusa, a od posledica kovid-19 preminulo je osam osoba, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja.

Najmanje 148.953 ljudi, ili 1,57 odsto stanovništva zemlje, ima pozitivan test na kovid-19, navodi se u izveštaju, prenosi TAS S.

Ukupno je 1.215 pacijenata sa koronavirusom umrlo od izbijanja epidemije, a tokom proteklog dana zabeleženo osam takvih smrtnih slučajeva. Od izbijanja epidemije u zemlji je sprovedeno ukupno 3.449.089 testova na novi korona virus, uključujući 18.674 tokom proteklog dana. Belorusija nije nametnula nijednu blokadu zbog epidemije koronavirusa, a masovno okupljanje nije zabranjeno. Vlasti tvrde da je sistem javnog zdravlja u zemlji spreman za drugi talas epidemije.

Ipak, od ljudi se traži da nose maske za lice na javnim mestima. Kampanja vakcinacije u okviru postregistracijskih testova ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V započela je u Belorusiji od 1. oktobra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.