DOBIJAMO LJUDI! Tramp zapanjio svet najnovijom objavom!
Donald Tramp, Foto: printscreen

izbori

DOBIJAMO LJUDI! Tramp zapanjio svet najnovijom objavom!

Rezultat izbora za Senat odrediće ko će kontrolisati gornji dom Kongresa.

Objavljeno:

Na svom prvom izbornom skupu nakon predsedničkih izbora u SAD, predsednik Donald Tramp je u Džordžiji ponovo rekao da će pobediti na izborima.

- Na putu smo da pobedimo na ovim izborima! Pustite ih da ponovo ukradu Džordžiju, nikada nećete moći da se pogledaju u ogledalu - rekao je Tramp pred stotinama pristalica u Valdosti, preneo je AP.

Tramp, koji je sinoć od guvernera Džordžije zatražio da sazove sednicu državnog parlamenta na kome bi se razmatralo pitanje rezultata predsedničkih izbora, došao je na skup u Valdosti kako bi podržao dvoje republikanaca koji će 5. januara odmeriti snage sa demokratama za dva mesta te savezne države u Senatu. Rezultat izbora za Senat odrediće ko će kontrolisati gornji dom Kongresa. Demokratima je potrebna pobeda oba kandidata, dok će republikanci ako osvoje i samo jedno mesto, zadržati kontrolu u Senatu i moći da blokiraju većinu predloga novog predsednika Džoa Bajdena.

Izborna prevara

Deo republikanaca strahuje da bi Tramp govoreći o izbornoj prevari na političkim skupovima mogao naštetiti svojim stranačkim kolegama jer će glasači pomisliti da je sistem namešten i odlučiti da ne izađu na izbore. Republikanci u Senatu trenutno imaju 50 mesta, a demokrate 48 od ukupno 100. Ukoliko demokrate dobiju oba mesta na izborima 5. januara biće izjednačeni s republikancima, i u tom slučaju će presudan glas biti glas buduće potpredsednice Kamale Haris. Potpredsednik SAD je formalno predsedavajući Senata, ali glasa samo u slučaju kada je broj glasova izjednačen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.