LETEO SUZAVAC, ČULI SE PUCNJI: Žestoki sukobi između Trampovih pristalica i levičara, neki nosili i ORUŽJE (VIDEO)
Žestoki sukobi, Foto: Printscreen / Twitter

žestoko

LETEO SUZAVAC, ČULI SE PUCNJI: Žestoki sukobi između Trampovih pristalica i levičara, neki nosili i ORUŽJE (VIDEO)

Policija je saopštila da je uhapsila jednog pripadnika Antife koji je osumnjičen za fizički napad na jednog demonstranta Patriotske molitve

Objavljeno:

U Olimpiji, glavnom gradu savezne države Vašington, izbili su sukobi između pristalica aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa i pripadnika Antife, antifašističkog, levičarskog pokreta.

- Jedna grupa se identifikovala kao Patriotska molitva, a druga je odbila da se identifikuje, ali je nosila prepoznatljive antifašističke simbole - izjavio je predstavnik državne policije Daren Rajt, preneo je lokalni dnevnik Olimpijan.

Grupa Patriotska molitva je ultradesničarska organizacija iz Vankuvera koja organizuje česte proteste u Portlandu, dok je Antifa široki antifašistički pokret koji objedinjuje sve protivnike rasizma, nacizma i nacionalizma belaca u SAD.

Na društvenim mrežama su objavljeni snimci na kojima se vidi kako su Trampove pristalice udarale članove Antife američkim zastavama, prijavljena je i pucnjava, a na snimcima se jasno vidi da su neki od učesnika sukoba u rukama držali vatreno oružje.

Policija je saopštila da je uhapsila jednog pripadnika Antife koji je osumnjičen za fizički napad na jednog demonstranta Patriotske molitve.

Tokom sukoba, jedna grupa maskiranih demonstranata bacala je suzavac, ali posle intervencije policije situacija se smirila.

Ipak, pripadnici bezbednosnih snaga ostali su do daljeg da preventivno dežuraju na ulicama Olimpije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.