Pustoš posle zemljotresa u Italiji, čitav grad nestao! (FOTO)
Foto: AP

VELIKI BROJ ŽRTAVA

Pustoš posle zemljotresa u Italiji, čitav grad nestao! (FOTO)

Prve slike oštećenja pokazuju komade zidova i krovova na ulicama i nekoliko srušenih zgrada u gradovima i selima širom pokrajine Umbrije
Objavljeno: 20:04h

Najteže su pogođena mesta Amatriče i Akumoli kod grada Rijetija, čiji stanovnici su trčali ulicama rok su se naknadni udari nastavljali u ranim jutarnjim časovima. Kada je svanulo, stanovnici i civilna zaštita počeli su da kopaju po ruševinama ašovima i bagerima.

foto: Reuters
foto: Reuters
foto: Reuters

Evropski Sredozemni seizmološki centar odredio je magnitudu na 6,1. Američki Geološki institut utvrdio je magnitudu 6,2, sa epicentrom u Norciji, 170 kilometara severoistočno od Rima, a žarište na relativno maloj dubi ni od 10 kilometara. Gradonačelnik zemljotresom pogođenog mesta Akumolija, Stefano Petruči, izjavio je da je četvoročlana porodica pod ruševiama srušene zgrade i da nema znakova života. Gradonačelnik Amatričea kod Rijetija, Serđo Piroci, rekao je državnom Radiju RAI i stanici "Skaj TG24" da su stanovnici zatrpani pod srušenim zgradama, da je nestalo struje i da je potrebna teška oprema da se sa ulica uklone ruševine.

foto: Reuters
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.