JEZIVO! NOŽEM JOJ PREREZALA VRAT PRED RODITELJIMA, suđenje obustavljeno?!
Policija, Foto: Marina Lopicic

JEZIVO UBISTVO

JEZIVO! NOŽEM JOJ PREREZALA VRAT PRED RODITELJIMA, suđenje obustavljeno?!

Eltiona Skana je priznala ubistvo iz nehata, tako da se pretpostavlja da će za to krivično delo biti osuđena.

Objavljeno:

Na današnjem suđenju Eltioni Skani (30), Albanki osumnjičenoj da je u martu ove godine prerezala vrat sedmogodišnjoj Emili Džons u parku u Mančesteru pred njenim roditeljama, tužioci su odustali od gonjenja za teško ubistvo, pa će ona najverovatnije biti osuđena za ubistvo iz nehata, za šta je predviđena blaža kazna.

Tridesetogodišnjakinja koja boluje od paranoidne šizofrenije i koja je priznala zločin, najpre je bila optužena za teško ubistvo devojčice, međutim, sedmog dana suđenja u Mančesteru poroti je rečeno da tužilaštvo obustavlja slučaj, piše "Dejli mejl".

Svoj dramatični potez javni tužilac Majkl Brejdi obrazložio je time da za sada nema realnih izgleda za osuđujuću presudu. Razlog bi mogao da bude to što boluje od paranoidne šizofrenije.

Eltiona Skana je priznala ubistvo iz nehata, tako da se pretpostavlja da će za to krivično delo biti osuđena.

Tokom suđenja govorilo se i o stravičnim detaljima ubistva devojčice Emili. Rečeno je da njen otac u prvi mah pomislio da je pala sa trotineta koji je vozila ne sluteći da se dogodio stravičan zločin. Takođe, rečeno je i kako je majka sedmogodišnjakinje gledala kako se lekari bore da sačuvaju život njene ćerke.

Mala Emili je 22. marta s majkom Sarom Barnes i ocem Markom Džonsom bila u parku. Devojčica je kružila na svom trotinetu kada je ugledala svoju mamu u daljini i krenula ka njoj. Kad je prolazila pored Eltione Skane (31), koja od pre četiri godine živi u Britaniji, ova je iz čista mira ustala sa klupe, zgrabila Emili i prerezala joj grlo nožem.

Džonatan Petit, psihijatrijski bolničar i šef tima u visoko ozbeđenoj Bolnici "Rempton", gde se Skana leči, izjavio je da mu je pacijentkinja 16. avgusta, prilikom posete njene porodice, rekla: "Ubila sam nekog, to je razlog zašto sam ovde. Planirala sam to, čekala sam u parku, izabrala sam žrtvu i ubila sam nekoga, a onda sam pokušala da pobegnem".

Viktorija Fejgan, medicinska sestra koja je lečila Skanu pre nemilog događaja, ispričala je da je Skani dijagnostikovana paranoidna šizofrenija i da je četiri meseca pre Emiline smrti prešla sa injekcija na tablete.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.