OVAJ UŽASAN POSAO CVETA KAO LUD ZBOG KORONE: Izvukli su svu moguću KORIST iz KATASTROFE!
Mafija, ilustracija, Foto: Printscreen

italija

OVAJ UŽASAN POSAO CVETA KAO LUD ZBOG KORONE: Izvukli su svu moguću KORIST iz KATASTROFE!

Pandemija, izvor zarade za italijansku mafiju!

Objavljeno: 14:02h

Organizovani kriminal uspeo je da izvuče korist iz vanredne situacije prouzrokovane pandemijom kovid-19 u meri koja zabrinjava, navodi list "Il fato Koridijano", prenoseći izveštaj Udruženja antimafija, sastavljen na osnovu policijskih izveštaja, tužbi i telefonskog prisluškivanja i drugih činjenica prikupljenih širom Italije.

U izveštaju se citiraju reči jednog od mafijaških bosova Salvatore Emolo, koji je govoreći putem telefona sa poslovnim partnerom, rekao da se "sa virusom pravi novac".

Od početka pandemije u Italiji je pokrenuto više od tri hiljade istraga zbog upletenosti kriminalnih organizacija u poslove vezane za vanredno stanje izazvano koronavirusom.

Mafija se upetljala u poslove za nabavku sanitarnog materijala, lekova, ima naznaka da se kriminalne organizacije nastoje uvući u poslove nabavke i distribucije vakcina, a posebno zabrinjava mogućnost da na tržište ubace lažne vakcine, kao što je upozorilo ministarstvo zdravlja.

Mafija, Ndrangeta, Kamora su, prema nekim policijsakim istragama, već uključene u poslove medicinskog otpada koje mora biti uništeno samo u spalionicama.

"To je milionski posao ako se ima u vidu da su od početka pandemije utrošene dve i po milijarde evra za medicinski materijal, podeljeno je više dve milijarde samo maski za jednokratnu upotrebu, i jednom upotrebljeno sve to mora biti uništeno na propisan način. U tome organizovani kriminlan vidi svoju šansu za milionske zarade", kaže zamenik javnog tužioca i šef odelenja za brorbu protiv Mafije Alesandra Dolči.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.