IDE JEDNO, PA KROZ NEKO VREME I OVO DRUGO! Ovo nije dobro, korona DECI stvara ozbiljan PROBLEM!
Deca i simptomi korone, Foto: Profimedia

pedijatar se oglasio!

IDE JEDNO, PA KROZ NEKO VREME I OVO DRUGO! Ovo nije dobro, korona DECI stvara ozbiljan PROBLEM!

Temperatura pa kašalj, prvi znaci zaraze kod dece

Objavljeno:

U 82 odsto slučajeva dece i mladih zarazenih kovidom-19 povišena temperatura je prvi znak zaraze, a zatim i kašalj, upravo suprotan redosled od običnog sezonskog gripa, zaključak je istraživanja koje je sprovelo italijansko udruženje pedijatara i infektologa.

Prema pisanju lista "Fanpejdz", specijalisti su analizirali gotovo 800 slučajeva zaraze korona virusom kod dece i utvrdili da je treći najčešći znak infekcije kovidom-19 kod dece začepljen nos, a zatim i kolitis/proliv.

"Postoje i drugi simptomi kao naprimer povraćanje, glavobolja, disajni problemi, konjuktivitis, bolovi u stomaku, kožni osip, ali su svi simptomi kod dece, sem u izuzetnim slučajevima, blagi, što otežava uspostavljanje dijagnoze", kaze predsednk italijanskog udruženja pedijatara profesor Albereto Kjara.

Istraživanje je pokazalo da deca mlađa od godinu dana koja su inficirana korona virusom najcešće imaju kašalj i začepljen nos, a prema mišljenju ili savetu pedijatara stomačni problemi kod dece mogu biti znak za alarm.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.