JEZIV ODGOVOR: Iran sprema OSVETU za UBISTVO svog NAJBOLJEG NAUČNIKA! Imaju samo jednu METU i udariće ŽESTOKO!
Novine Kajan dejli, čijeg je urednika postavio Vrhovni vođa Ali Hamnej, pozvao je na napad na luku Haifa, Foto: EPA-EFE/MAZEN MAHDI

strašno

JEZIV ODGOVOR: Iran sprema OSVETU za UBISTVO svog NAJBOLJEG NAUČNIKA! Imaju samo jednu METU i udariće ŽESTOKO!

Pojedine iranske verske i vojne vođe su optužile višedecenijskog neprijatelja, Izrael, da stoji iza ubistva

Objavljeno:

Iran će dati "proračunat i odlučan odgovor" zbog ubistva svog najboljeg nuklearnog naučnika Mohsena Fehrizada, rekao je savetnik Vrhovnog vođe Alija Hamneja, dok su pojedine teheranske novine danas poručile da osveta Irana "treba da uključi napad na izraelski grad Haifu."

- Bez sumnje, Iran će odgovoriti kriminalcima koji su oduzeli život Mohsenu Fahrizadu - rekao je Kamal Harazi, koji je ujedno i šef strateškog veća pri ministarstvu spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Fahrizad, koga su zapadne zemlje i Izrael nazivale šefom iranskog nuklearnog programa za oružje, je ubijen u zasedi u predgrađu Teherana u petak, dok se vozio automobilnom u pratnji telohranitelja.

Pojedine iranske verske i vojne vođe su optužile višedecenijskog neprijatelja, Izrael, da stoji iza ubistva, dodaje Rojters.

Iran je i ranije optuživao Izrael za ubistvo nekoliko iranskih nuklearnih naučnika, počev od 2010. godine.

Iz kabineta premijera Izraela Benjamina Netanjahua su danas odbili da komentarišu ubistvo, a u subotu je Zaći Hanegbi, član Likuda i ministar u vladi, rekao da ne zna ko je ubio naučnika.

Novine Kajan dejli, čijeg je urednika postavio Vrhovni vođa Ali Hamnej, pozvao je na napad na luku Haifa, ukoliko se tvrdnje o umešanosti Izraela ispostave tačnim.

- Napad bi trebalo izvesti takvom silinom da, osim uništavanja objekata, trebalo bi izazvati i velike ljudske žrtve - napisao je urednik Sadola Zarej u kolumni.

Rojters dodaje da su iranski zvaničnici svesni političkih i vojnih posledica ukoliko napadnu Izrael, a takođe bi takav akt zakomplikovao napor izabranog predsednika SAD Džoa Bajdena da poboljša odnose sa Iranom kada bude preuzeo funkciju 20. januara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.