MISTERIOZNI MONOLIT NESTAO! Usred pustinje pronađena vanzemaljska stvar, a sada nema ni traga od nje (FOTO)
Svemirski monolit ili ljudska glupost?, Foto: Foto: Printskrin Instagram/ utahdpsaerobureau

ČUDO

MISTERIOZNI MONOLIT NESTAO! Usred pustinje pronađena vanzemaljska stvar, a sada nema ni traga od nje (FOTO)

Službenik za upravljanje zemljom u Utahu rekao je da je primio izveštaj o tome da je u petak uveče monolit uklonjen, ali da se ne zna ko ga je uklonio

Objavljeno:

Misteriozni metalni monolit pronađen u udaljenoj pustinji na zapadu SAD-a, koji je podstakao nacionalnu raspravu o tome kako je dospe onde, navodno je nestao, rekle su vlasti u subotu.

Službenik za upravljanje zemljom u Utahu rekao je da je primio izveštaj o tome da je u petak uveče monolit uklonjen, ali da se ne zna ko ga je uklonio.

Monolit je visok između tri i tri i po metra, bio je zaboden u zemlju i sakriven među stenjem kamenite pustinje.

Napravljen je od glatkog tamnosivog metala, i ne nalikuje ničemu u okolini sačinjenoj od crvenog stenja, piše britanski „Indipendent“.

- To je nešto najčudnije što sam video tokom cele moje pilotske karijere. Biolog koji je bio u helikopteru prvi je video monolit. Povikao je „Hej, hej, okreni se, tamo je nešto čudno, moramo da pogledamo“, posle čega sam i ja video čudnu stvar - rekao je pilot.

Primetio je kako monolit nalikuje onom iz čuvenog filma Stenlija Kjubrika „Odiseja u svemiru 2001.“.

- Mislim da se radi o nekoj umetničkoj instalaciji. Verovatno je autor neko ko je fan filma „Odiseja u svemiru 2001.“ ili neki umetnik novog talasa - kaže Hačings.

Kada su primetili čudnu strukturu, posada helikoptera je sletela kako bi izbliza pogledala monolit koji se nalazi u središtu malog kanjona.

- Šalili smo se da ako se dogodi da neko nestane, ostali odmah pobegnu - kaže pilot.

Ukoliko se ispostavi da je monolit zaista umetnička instalacija, to ne bi bilo prvi put da je neki umetnik smešta u divljinu, daleko od civilizacije.

Prošle godine, nemačko-namibijski umetnik Maks Zindentof konstruisao je umetničku instalaciju od sedam belih stubova MP3 plejera i sedam zvučnika.

Ona se nalazi usred pustinje Namib i neprestano svira Totovu pesmu „Afrika“. Umetnik je odbio da kaže gde se tačno nalazi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.