ATENTAT U IRANU, UBIJEN ČUVENI NUKLEARNI FIZIČAR! Teheran najavio odmazdu
Foto: Profimedia

UŽAS

ATENTAT U IRANU, UBIJEN ČUVENI NUKLEARNI FIZIČAR! Teheran najavio odmazdu

Ministarstvo odbrane Irana je saopštilo da je reč o terorističkom napadu

Objavljeno: 16:56h

U Iranu je ubijen nuklearni fizičar Mohsen Fahrizade – šef Organizacije za istraživanja i inovacije pri Ministarstvu odbrane Irana, saopštila je pres-služba Ministarstva.

„Danas popodne naoružani teroristi su izvršili napad na šefa Organizacije za istraživanje inovacija Ministarstva odbrane. Tokom sukoba njegovog obezbeđenja sa teroristima gospodin Mohsen Fahrizade je ozbiljno ranjen i hospitalizovan je. Nažalost, napori lekara su bili bezuspešni i pre nekoliko minuta je umro mučeničkom smrću“, navodi se u saopštenju koje je dobila RIA „Novosti“.

Ministarstvo odbrane Irana je saopštilo da je reč o terorističkom napadu.

Prema navodima portala „Tajms of Izrael“, naučnika su nazivali „ocem iranske bombe“. Mediji takođe spekulišu da je Fahrizade bio „šef iranskog programa za nuklearno naoružanje“. Fahrizade je bio profesor fizike i oficir u iranskoj Revolucionarnoj gardi, pišu iranski mediji.

Prema pisanju agencije Fars, u gradu Absard se čula eksplozija i pucnjava.

Iranski vojni komandant Hosein Dehgan upozorio je danas da će Iran uzvratiti ubicama iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizada.

"Udarićemo kao grom na ubice ovog potlačenog mučenika i naterati ih da zažale zbog svoje akcije", naveo je Dehgan, koji je i vojni savetnik iranskog vrhovnog vođe Ajatolaha Alija Hamneja, a prenosi Rojters.

Iranski nuklearni naučnik, koga je Zapad označio za glavnog tvorca tajnog nuklearnog programa za naoružanje, ubijen je danas u blizini Teherana, preneo je Rojters pozivajući se na iransku državnu televiziju.

Mohsen Fahrizad je preminuo u bolnici usled povreda koje su mu naneli atentatori kada su otvorili vatru na njegov automobil, navode iranski mediji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.