PREMIJERKA NE PRESTAJE DA PLAČE: Neutešna zbog OCA I SINA KOJIMA JE UNIŠTEN ŽIVOT! (VIDEO)
Danska premijerka, Foto: printscreen

tolik ose rasplakala

PREMIJERKA NE PRESTAJE DA PLAČE: Neutešna zbog OCA I SINA KOJIMA JE UNIŠTEN ŽIVOT! (VIDEO)

Ona se izvinila zbog burnih nekoliko nedelja koje su dovele do toga da se jedna industrija zatvori u Danskoj

Objavljeno:

Danska premijera Mete Fredriksen pustila je suze kada se srela sa novinarima nakon posete farmi vizona u blizini Koldinga.

“Imamo dve generacije zaista veštih uzgajivača vizona, oca i sina, kojima je u vrlo kratkom vremenu uništeno životno delo. Važno je reći da oni nisu krivi, korona virus je kriv što se ta profesija ne može nastaviti”, rekla je ona za “Berlingske” dok je brisala suze.

U dvorištu farme se takođe izvinila zbog burnih nekoliko nedelja koje su dovele do toga da je ova industrija zapravo zatvorena u Danskoj.

“Razgovarali smo o mnogim stvarima tokom posete, ali nisam upotrebila tu reč. Mislim da postoji razlog za izvinjenje zbog procesa. Napravljene su greške i morate da budete u mogućnosti da se kajete i izvinite”, rekla je ona.

Ipak, tvrdi da je odluka o ubijanju celokupne danske populacije uzgajanih vizona bila neophodna radi javnog zdravlja, prenosi Sputnik.

” Ništa se nije promenilo”, dodala je.

Da podsetimo, premijerkina poseta farmi usledila je nakon nekoliko dramtičnih nedelja tokom kojih je vlada bila poprište poljoprivredne krize koja je ubrzo postala politička.

Nakon otkrića mutiranog soja korona virusa na danskim farmama vizona, vlada je najavila da će čitava populacija ovih životinja, u državi koja je najveći evropski izvoznik nerca, da budu ubijene iz bezbednosnih razloga. Mutacija se već bila proširila na ljude i pretila je da poremeti proces stvaranja vakcine.

Međutim, naknadno se ispostavilo da odluka o uklanjanju svih životinja, uključujući i one zdrave, nije imala zakonsku osnovu. Uprkos pravnim pitanjima i protestima ljudi, vlada je stekla potrebnu podršku da nastavi sa svojim planom.

Sama Fredriksen je negirala da je izdala izričitu naredbu da se ubije preko 15 miliona životinja i tvrdila je da odgovornost snosi bivši ministar prehrane, njen partijski drug Mogens Jensen koji je posle podneo ostavku.

Međutim, na konferenciji za novinare 4. novembra, Fredriksen je izjavila da vizoni moraju da budu ubijeni, te da je to odluka o “kojoj se ne može pregovarati”.

Ovo obraćanje Fredriksonove javnosti na društvenim mrežama dočekano je oštro. Mnogi tvrde da je njen nastup neiskren i optužuju premijerku da je prolila “krokodilske suze”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.