DA LI OVO ZNAČI DA PROSLAVE NEĆE BITI? Ako pročitate njegove reči između redova, SHVATIĆETE DA KRIJU BAŠ TU PORUKU
Orban, Foto: Reuters

premijer

DA LI OVO ZNAČI DA PROSLAVE NEĆE BITI? Ako pročitate njegove reči između redova, SHVATIĆETE DA KRIJU BAŠ TU PORUKU

Vlada o merama za Božić za osam do deset dana, naglasio je mađarski premijer

Objavljeno:

Mađarska vlada će o restrikcijama za vreme božićnih praznika odlučiti u roku od osam do deset dana, saopštio je premijer Viktor Orban.

Orban je u intervjuu za nacionalni radio rekao da dve nedelje nakon uvođenja restrikcija i noćnog policijskog časa podaci o broju zaraženih ne ukazuju na značajnije promene.

Broj pacijenata hospitalizovanih zbog kovid-19 uskoro će dostići 10.000, što znači da će zdravstveni sistem biti pod znatnim opterećenjem, upozorio je mađarski premijer.

On je rekao da građani Mađarske ne bi trebalo da idu na zimovanje u inostranstvo, jer će se po povratku u zemlju součiti sa veoma ozbiljnim karantinom, preneo je Rojters.

Orban je rekao da vlada radi na izradi plana imunizacije građana.

On je istakao da će u prvoj fazi biti vakcinisani zdravstveni radnici i najrizičniji pojedinci, dok će masovna imunizacija biti sprovedena na proleće, kada bude dostupna dovoljna količina vakcina.

Mađarska je 11. novembra zatvorila srednje škole, univerzitete i restorane i uvela policijski čas tokom noći.

U toku ove nedelje uvedeno je posebno vreme kupovine za starije građane, ali vlada nije dodatno pooštravala mere, iako su zdravstveni eksperti upozorili na kontinuiran porast broja novozaraženih i preminulih.

U Mađarskoj je juče potvrđeno 6.360 novih slučajeva kovid-19, što je drugi po redu najviši dnevni bilans od početka pandemije, kao i 115 smrtnih slučajeva, koji je do sada premašen samo dva puta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.