SIROTI LJUDI, NJIMA JE ZDRAVSTVO NAJGORE, A SADA NI VAKCINU NE MOGU DOBITI: Kod njih vakcinacija stiže NAJKASNIJE!
Afrika, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ Marton Monus

a masovno umiru od kovida!

SIROTI LJUDI, NJIMA JE ZDRAVSTVO NAJGORE, A SADA NI VAKCINU NE MOGU DOBITI: Kod njih vakcinacija stiže NAJKASNIJE!

Vakcinacija možda ne pre drugog kvartala 2021

Objavljeno:

Vakcinacija protiv kovid-19 u Africi možda neće otpočeti pre drugog kvartala 2021. godine, saopštio je direktor Afričkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti Džon Nkengasong, upozorivši da bi bilo "izuzetno opasno" ukoliko bi razvijenije zemlje sprovele vakcinaciju,a onda ograničile ulazak državljanima drugih zemalja bez potvrde o primljenoj vakcini, prenosi AP.

Nkengasong je rekao da je u prošlosti mogao da se uveri koliko je Afrika zanemarena kada je reč o nabavci lekova.

On je upozorio da je drugi talas pandemije pogodio kontinent na kojem živi 1,3 milijarde ljudi i da je Afrika prošle nedelje premašila dva miliona potvrđenih slučajeva zaraze.

Afrički centar za kontrolu i prevenciju bolesti je "veoma, veoma ohrabren" obećavajućim vestima o rezultatima kliničkih ispitivanja nekoliko vakcina protiv kovid-19, istakao je predsednik ove organizacije i dodao da će transport nekih od njih za Afriku predstavljati veliki izazov. Nkengasong je rekao da je on uračunao proračune o transportu u svoje predikcije o otpočinjanju vakcinacije u Africi.

Afrički centar za kontrolu i prevenciju bolesti je o nabavci vakcina razgovarao sa Rusijom, Kinom i drugim zemljama, rekao je Nkengasong i dodao da Afrika ne želi da zaostaje za drugim državama kada je o tome reč.

Za čitav kontinet biće potrebno 1,5 milijardi doza, po dve za jednu osobu, kako bi se vakcinisalo 60 odsto stanovništva, koliko je potrebno za imunitet krda, rekao je direktor Afričkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.