SVI ĆEMO NOSITI OVO UMESTO MASKE? Ovo će nas zaštiti od korone dok ne dođe vakcina, OVAKO IZGLEDA!
Foto: printscreen

dok ne stigne vakcina

SVI ĆEMO NOSITI OVO UMESTO MASKE? Ovo će nas zaštiti od korone dok ne dođe vakcina, OVAKO IZGLEDA!

Vizir

Objavljeno: 16:57h

Dizajner kacige za zaštitu od korona virusa Jezin Al Kejzi vozio se metroom u kanadskom Torontu noseći ogromnu crnu "ludu kacigu".

Kaciga hazmat - naziv potiče od skraćenice koja na engleskom znači opasne materije u potpunosti zatvara glavu i gornji deo trupa i ima vizir koji se proteže sve do njegovih prsa.

Na zadnjoj strani se nalazi sistem ventilatora i filtera na baterije koji pročišćava vazduh koji se usisava i istiskuje "ustajali" vazduh, piše BBC na srpskom jeziku.

Al Kejzi jedan je od dizajnera i preduzetnika širom sveta koji su ove godine požurili da puste kacige hazmat ili PAPR (naziv potiče od skraćenice koja na engleskom znači respirator za pročišćavanje vazduha, namenjene ljudima koji traže veću zaštitu od korona virusa od maske za lice.

Njegova kaciga se zove BioVZYR, a njena baterija bi trebalo da traje do dvanaest sati. Kanađanin kaže da njegova kompanija - VZYR Technologies" prodate primerke broji u desetinama hiljada.

Veteran američke mornarice Kris Elinger, još jedan je tvorac hazmat kacige.

"Ove kacige nas na neki način psihološki pripremaju za buduću sudbinu naše vrste", kaže on.

Njegova kompanija Valhala Medikal Dizajn sa sedištem u Ostinu u Teksasu, lansirala je proizvod nazvan NE-1, koji izgleda slično motociklističkoj kacigi.

Pored sistema za filtriranje vazduha sa motorom, ima unutrašnje i spoljne mikrofone i zvučnike, tako da korisnik može lakše da razgovara sa ljudima oko sebe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.