NAJMOĆNIJA ŽENA U EVROPI POSLE ANGELE MERKEL JE UPRAVO SAOPŠTILA KAD POČINJE VAKCINACIJA: Ovo su važne vesti!
Vakcinacija, Foto: Printscreen/Youtube/Vision Plus TV

dobra vest konačno!

NAJMOĆNIJA ŽENA U EVROPI POSLE ANGELE MERKEL JE UPRAVO SAOPŠTILA KAD POČINJE VAKCINACIJA: Ovo su važne vesti!

Prvi vakcinisiani u Evropi pre kraja godine, naznačila je Lajen

Objavljeno:

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen najavljuje da će prvi građani Evrope biti vakcinisani protiv Kovid-19 već pre kraja decembra ove godine.

Lajen je u svom govoru pred Evropskim parlamentom upozorila da i pored "svetla na kraju tunela" ne sme biti brzog popuštanja mera uvedenih protiv širenja virusa.

"Situacija sa pandemijom i dalje ozbiljna. Sa skoro 3.000 smrtnih slučajeva dnevno, KOVID-19 je bio uzrok smrti broj 1 u EU prošle nedelje. Bolnice su i dalje pod pritiskom, znam da vlasnici radnji, barmeni i konobari žele ukidanje ograničenja, ali ne smemo ponavljati iste greške. Prebrzo i previše opuštanje rizikuje treći talas posle Božića!, poručila je fon der Lajen.

Ursula fon der Lajen naglašava da će ovaj Božić u EU biti drugačiji i tiši, ali da ima i dobrih vesti.

"Evropska komisija je do sada osigurala ugovore sa šest kompanija. Prvi evropski građani mogli bi se već vakcinisati pre kraja decembra. Napokon je svetlo na kraju tunela", kaže fon der Lajen.

Ona je pozvala zemlje članice da odmah pripreme logistiku za raspoređivanje miliona doza vakcina što podrazumeva milione priceva, hladna skladišta, organizaciju centara za vakcinaciju i obuku osoblja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.