BROJ PREMINULIH U NOVEMBRU DUPLO VEĆI: Ova država jedna je od najteže pogođenih KORONOM u EVROPI!
Koronavirus, ilustracija, Foto: EPA / MARTIN DIVISEK

EVROPA

BROJ PREMINULIH U NOVEMBRU DUPLO VEĆI: Ova država jedna je od najteže pogođenih KORONOM u EVROPI!

Krajem oktobra Češka je potvrdila 3.523 smrtnih slučajeva od posledica zaraze korona virusom, da bi do danas taj broj porastao na 7.021, prenosi Rojters

Objavljeno:

Ukupan broj preminulih od kovid-19 u Češkoj povećao se dva puta tokom novembra i premašio 7.000, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja.

Krajem oktobra Češka je potvrdila 3.523 smrtnih slučajeva od posledica zaraze korona virusom, da bi do danas taj broj porastao na 7.021, prenosi Rojters.

Nadležni su saopštili da je u zemlji korona virusom zaraženo još 5.809 pacijenata od poslednjeg preseka, što je skoro dva puta manje nego krajem oktobra i početkom novembra, kada su potvrđeni najviši dnevni bilansi broja novoobolelih.

Broj hospitalizovanih pacijenata se uvećao za 6.307, što je 1.976 manje nego 6. novembra, kada je u bolnice primljen najveći broj ljudi u jednom danu od početka pandemije.

U Češkoj, jednoj od zemalja Evrope najteže pogođenoj pandemijom, došlo je do pada broja novih slučajeva i hospitalizovanih pacijenata, zbog čega su vlasti odlučile da ublaže neke restrikcije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.