POSLE IRINEJA, JOŠ 2 VELIKA POGLAVARA ZAVRŠILA U ISTOJ BOLNICI: Korona je i njih NAPALA!
Jeronim, Foto: Fonet

veliki udarac

POSLE IRINEJA, JOŠ 2 VELIKA POGLAVARA ZAVRŠILA U ISTOJ BOLNICI: Korona je i njih NAPALA!

Poglavari Grčke i Albanske crkve u istoj bolnici zbog kovida

Objavljeno:

Posle tužne vesti, da je nakon mučne borbe sa užasnim koronavirusom preminuo patrijarh srpski Irinej, pravoslavlje prima "nove udarce".

Naime, juče je objavljena vest da je zbog korone hospitalizovan i grčki arhiepiskop Jeronim, a leži u istoj bolnici, u kojoj je zbog virusa i poglavar Albanske pravoslavne crkve Anastasije.

Juče je objavljena vest da je poglavar Grčke pravoslavne crkve arhiepiskop atinski Jeronim II (82) prebačen u bolnicu posle pozitivnog testa na Kovid-19. On se nalazi na odeljenju za intenzivnu negu u bolnici Evagelismos u Atini.

“Učestvujem u patnji koja je pogodila hiljade ljudi u našoj zemlji i milione širom sveta. Delim zabrinutost, bol i strah za svakoga, ali naša vera u Boga će prevazići sve to” rekao je mitropolit.

Portparol vlade Stelios Pecas izrazio je želje Vlade Grčke za brzo ozdravljenje Jeronima.

Arhiepiskop se sastao sa premijerom Kirijakosom Micotakisom u subotu, ali Pecas je rekao da su obojica imali test na koronavirus pre sastanka i da su rezultati bili negativni.

U istoj bolnici, u koju je prebačen Grčki arhiepiskop Jeronim II, od koronavirusa leči se i poglavar Albanske pravoslavne crkve Anastasije (91) od kada je prebačen avionom u Grčku prošle nedelje.

Prošle srede saopšteno je da je poglavar albanske pravoslavne crkve testiran pozitivno na koronavirus. Iako je imao blage simptome, ali je primljen u bolnicu zbog svojih godina i pridruženih bolesti od kojih pati.

Arhiepiskop Anastasije prebačen je avionom iz Tirane u bolnicu u Atini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.