Bila je NAJBOGATIJA PRINCEZA, a onda je PROTERANA iz dvorca sada živi u ZATOČENIŠTVU (FOTO/VIDEO)
Srirasmi Suvadi, Foto: Printscreen/Youtube

KUĆNI PRITVOR

Bila je NAJBOGATIJA PRINCEZA, a onda je PROTERANA iz dvorca sada živi u ZATOČENIŠTVU (FOTO/VIDEO)

Za razliku od “pravih” kaluđerica, koje do podneva mogu da napuste manastir, Srirasmi do kraja života neće smeti da napušta kuću i baštu

Objavljeno:

Ona mu je poklonila prestolonaslednika, a on joj je oduzeo sve u oterao je sa tajlandskog dvora.

Praznog pogleda, obrijana do glave i obučena u budističku monašku haljinu, tzv. kasaju, Srirasmi Suvadi (48), nekada najbogatija princeza na svetu, gleda u kameru.

Od 2001. do 2014. bila treća supruga tajlandskog kralja Mahe Vadžiralongkorna (68), poznatog kao Rama X, koji je tada još bio prestolonaslednik. U to vreme je na vlasti bio kralj Bumibol, koji je preminuo sa 88 godina.

Dvadeset devetog aprila 2005. Rođen je Dipangkorn, njihov sin. On je sedmo i najmlađe dete kralja Vadžiralongkorna, kao i njegov zakonski prestolonaslednik.

Maha ima i četiri sina iz braka sa drugom suprugom Juvadidom, ali se njih odrekao kada se razveo.

Tajlandski monarh, koji deo godine provodi u luksuznom hotelu u Garmiš-Partenkirhenu, u Bavarskoj, ozloglašen je zbog hirovitog raspoloženja i surovosti, koje je iskusila i Srirasmi.

Njen svet se srušio 2013, kada joj je porodica optužena za korupciju. Tadašnji princ Vadžiralongkorn se razveo, a Srirasmi je izgubila sve od čega se sastojao njen dotadašnji život. Roditelji su joj završili u zatvoru, a ona je proterana sa dvora.

Od tada se bivša princeza nalazi u kućnom pritvoru u provinciji Račaburi, na jugu Tajlanda i svaki kontakt sa sinom Dipangkornom strogo joj je zabranjen.

Prema verziji koju je objavila palata, “posrnula” princeza je navodno dobila otpremninu od pet miliona evra, ali bivši službenik palate tvrdi da je to čista laž.

– Još nikada nijedan član dvora nije dobio tako velikodušnu svotu, a Maha Vadžiralongkorn je posebno uzdržan po tom pitanju. Sve je to izmišljeno jer su čak i njegovi najbliži saradnici bili potreseni zbog ovako stroge kazne – kaže on.

U prilog njegovim tvrdnjama govore i uslovi u kojima živi Srirasmi. Bivša princeza odrasla je u siromašnoj porodici, iz koje je dospela u raskoš i luksuz. Danas joj je, međutim, gore nego ikad. Stanuje u kući s krovom koji prokišnjava, često nema struje i nema normalno kupatilo. Ima samo spoljni WC sa čučavcem.

Kako saznaje “Bild”, Srirasmina kazna obuhvata i život budističkih monahinja na Tajlandu. Zavisi od donacija namirnica i sama gaji povrće.

Za razliku od “pravih” kaluđerica, koje do podneva mogu da napuste manastir, Srirasmi do kraja života neće smeti da napušta kuću i baštu površine 150 kvadratnih metara.

I dok je bila u braku sa Mahom, mediji su izveštavali o njenom ponižavanju.

Tako je na jednom snimku koji je nastao 2001. godine Srirasmi, prilično razgolićena na svom rođendanu, okružena s više visokih zvaničnika, poput psa jela iz pseće posude.

Na snimku koji je izazvao skandal vidi se i njihov tadašnji pas ljubimac Fufu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.