OD PONEDELJKA OPET RADE RESTORANI I BAROVI: Oglasile se vlasti ovim saopštenjem!
Restorani nastavljaju sa radom, Foto: Ana Paunković

nije pametno?

OD PONEDELJKA OPET RADE RESTORANI I BAROVI: Oglasile se vlasti ovim saopštenjem!

Prema novim pravilima od ponedeljka, u ugostiteljskim objektima moraće da se drži distanca od dva metra i za jednim stolom neće moći da sedi više od četiri osobe

Objavljeno:

U španskoj pokrajini Kataloniji od ponedeljka će ponovo biti otvoreni barovi, restorani, teretane i bioskopi, a biće ublažene i pojedine mere uvedene radi sprečavanja širenja korona virusa, saopštile su danas katalonske vlasti.

Ipak, navodi se, policijski čas ostaće na snazi od 22 do 6 sati ujutru, prenosi Rojters.

Od 21. decembra ponovo će biti dozvoljena i okupljanja do 10 osoba, a tokom božićnih praznika možda će biti ublažen i policijski čas.

Nakon Madrida, Katalonija je najugroženija oblast Španije sa skoro 300.000 do sada potvrđenih slučajeva korona virusa i više od 7.400 smrtnih slučajeva.

Regionalni lider Pere Aragonjes rekao je da je ta pokrajina na pravom putu, ali da je pred građanima i dalje dalek put.

Katalonija je prva od španskih pokrajina uvela neke od najstrožih mera, poput zatvaranja barova i restorana u oktobru, ali i prodavnica.

Prema novim pravilima od ponedeljka, u ugostiteljskim objektima moraće da se drži distanca od dva metra i za jednim stolom neće moći da sedi više od četiri osobe, osim ako nisu iz iste porodice.

Takođe, moći će da u njima bude popunjeno samo 30 odsto kapaciteta, a radno vreme će im trajati do 21.30.

Pozorišta, bioskopi i muzičke sale moći će da budu popunjene samo 50 odsto, dok će u teretanama popunjenost moći da bude do 30 odsto.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.