U NEMAČKOJ HAOS, DEMONSTRANTI PROTESTUJU PROTIV MERA VLADE: Policija u Berinu je morala da upotrebi OVO!
Berlin, Foto: Profimedia, Printscreen

berlin

U NEMAČKOJ HAOS, DEMONSTRANTI PROTESTUJU PROTIV MERA VLADE: Policija u Berinu je morala da upotrebi OVO!

Nakon intervencije vodenim topovima policajci su utrčali među demonstrante i nekolicinu priveli, a demonstranti su uzvratili petardama i bakljama

Objavljeno:

Berlinska policija, pojačana policijskim jedinicama iz cele Nemačke, razmeštena danas u većem delu centralnog Berlina, upotrebila je vodene topove na demonstrantima koji su protestovali protiv restriktivnih mera vlade.

Iz policije je saopšteno da su se demonstranti oglužili o upozorenja da stave maske i održavaju propisanu fizičku distancu.

Nakon intervencije vodenim topovima policajci su utrčali među demonstrante i nekolicinu priveli, a demonstranti su uzvratili petardama i bakljama, preneo je AP.

U nemačkom Bundestagu poslanici se danas izjašnjavaju o predlogu zakona koji bi nemačkoj vladi omogućio da samostalno uvodi antiepidemijske restrikcije, bez prethodnog odobrenja parlamenta.

Vlada je zabranila okupljanja, zaštitne ograde postavljene su oko državnih institucija u slučaju da se demonstranti ogluše o vladinu zabranu, ali ipak, velika grupa ljudi okupila se još jutros kod Brandenburške kapije, nedaleko od parlamentarnog zdanja i samo je nekolicina imala zaštitne maske i pridržavala se propisane fizičke distance.

Iako većina Nemaca prihvata i poštuje najnovije mere vlade, kritičari tvrde da bi usvajanje novog zakona dalo vladi Nemačke prevelika ovlašćenja u ugrozilo građanska prava Nemaca s obzirom da će se mere donositi bez prethodnog odobrenja Bundestagu.

Ultradesničarska Alternativa za Nemačku uporedila je takav zakon sa Aktom o odobrenju (vladi) iz 1933. godine koje je doneo Hitlerov nacistički režim, preneo je Rojters.

Na protestima u Berlinu su nošeni natpisi među kojima i jedan na kojem piše "Vratite nam naše živote".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.