VODITELJKA UPOREDILA TRAMPA SA NACISTIMA: Izraelski zvaničnici ODMAH REAGOVALI i zahtevali od nje SAMO JEDNO!
Kristijana Amanpur, Foto: Beta Chris Pizzello

IZRAEL

VODITELJKA UPOREDILA TRAMPA SA NACISTIMA: Izraelski zvaničnici ODMAH REAGOVALI i zahtevali od nje SAMO JEDNO!

Izraelska ministarka je napisala da se Kristalna noć smatra početkom holokausta i optužila Amanpur da minimizira "jedinstvenu važnost" tog događaja.

Objavljeno:

Izraelski zvaničnici kritikovali su Si-En-En (CNN) jer je poznata voditeljka te američke TV mreže Kristijana Amanpur nedavno uporedila pojedine poteze predsednika SAD Donalda Trampa sa Kristalnom noći, nacističkim pogromom protiv Jevreja koji se desio širom Nemačke 1938. godine.

Ministarka za dijasporu Omer Jankelevič poslala je pismo predsedniku CNN Džefriju Zakeru, tražeći da se Amanpur odmah javno izvini za neprihvatljivo poređenje.

Jankelevič je navela da je to lažno izjednačavanje između akcija aktuelnog predsednika i zločina tokom pogroma koje su počinili nacisti pre 82 godine umanjivanje ogramne tragedije holokausta.

Izraelska ministarka je napisala da se Kristalna noć smatra početkom holokausta i optužila Amanpur da minimizira "jedinstvenu važnost" tog dogadjaja uporedjivanjem sa Trampovom administracijom, te da se tako samo ohrabruje antisemitizam.

Uz to je izrazila očekivanje Izraela da CNN bude partner u "globalnom naporu borbe protiv te opasne ; bolesti, a ne da raspiruje plamen" dok antisemitizam jača u celom svetu.

Izraelska generalna konzulka u Atlanti Anat Sultan Dadon napisala je u međuvremenu pismo jednom od šefova CNN izražavajući zaprepašćenje zbog poredjenja Kristalne noći i poteza Trampa, označivši to "vredjanjem sećanja na holokaust, onih koji su stradili i koji su patili zbog tih nezamislivih zločina".

Konzulat je izrazio razočarenje zbog načina na koji je Amanpur izabrala da se izrazi i apelovali na nju i CNN da objave izvinjenje.

Ta TV mreža nije za sada odgovorila na molbu izraelskih medija da komentariše izjavu Amanpur.

Amanpur je u četvrtak u programu o spoljnoj poltici podsetila na Kristalnu noć diskutujući o Trampovom nepoštenju i označivši nacistički pogrom 9. novembra 1938. godine "napadom na činjenice".

"Posle četiri godine napada u moderno doba na te iste vrednosti od strane Donalda Trampa, Bajden - Haris tim obećava povratak normi uključujući istinu", rekla je ona, ; pošto je pomenula "genocid protiv čitavog identiteta, kulu knjiga koje gore" i koji je "doveo do napada na činjenice, istoriju i istinu".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.