OVA ZEMLJA PRVA U EVROPI DOBIJA RUSKU VAKCINU: U pitanju su naši SUSEDI!
Vakcina, ilustracija, Foto: EPA-EFE/RDIF HANDOUT

upravo saopšteno

OVA ZEMLJA PRVA U EVROPI DOBIJA RUSKU VAKCINU: U pitanju su naši SUSEDI!

Sledeće nedelje Mađarska bi trebalo da ima jasnu sliku rasporeda proizvodnje vakcine i kapaciteta koje bi joj trebalo posvetiti, dodao je ministar

Objavljeno:

Mađarska bi trebalo da postane prva evropska zemlja koja će sledeće nedelje dobiti uzorak ruske vakcine protiv korona virusa, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Peter Sijarto u video snimku na Fejsbuku.

Kako prenosi MTI, on je rekao da je Mađarska zaključila pregovore o kupovini vakcine sa ruskom vladinom delegacijom i dfa sada nedostaje samo odobrenje ruskog Ministarstva zdravlja koje će dozvoliti da deset doza uzorka vakcine bude poslato u Mađarsku sledeće nedelje.

Prema rečima Sijarta, uzorci koje Mađarska dobije potom će biti podvrgnuti laboratorijskim ispitivanjima kako bi vlasti mogle da donesu bezbednosnu odluku o tome da li će vakcina moći da se upotrebi u zemlji.

Ministar je dodao da postoji mogućnost i da se vakcina proizvodi u Mađarskoj i da je mađarska kompanija određena za proizvodnju vakcine dobila je svu potrebnu pripremnu dokumentaciju iz Rusije.

Sledeće nedelje Mađarska bi trebalo da ima jasnu sliku rasporeda proizvodnje vakcine i kapaciteta koje bi joj trebalo posvetiti, dodao je ministar.

Naveo je da vlada ima jasnu dužnost da nabavi što više vakcina iz što većeg broja izvora što je pre moguće. "Budući da se ovo pitanje tiče života ljudi, nabavka vakcina ne bi trebalo da bude politizovana", istakao je ministar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.